SALATA CU BROCCOLI SI SUNCA

iunie 07, 2017


Salata cu broccoli si sunca este o salata foarte gustoasa si satioasa pe care o puteti servi ca aperitiv, dar si ca fel principal. Este si foarte usor de preparat, cu doar cateva ingrediente.
Eu intentionam sa prepar aceasta salata cu broccoli si piept de pui, dar ma chinuie o raceala de ceva timp si am vrut sa simplific lucrurile: am folosit niste pastrama afumata pe care doar am taiat-o fasii.
Am luat-o pe scurtatura si cu maioneza. Am cumparat-o :). Maioneza de casa este insa intitdeauna mai buna decat maioneza din comert si, daca aveti timp, sau daca nu sunteti bolnavi ca mine, este mai bine sa o preparati. Nu dureaza mult. Puteti folosi si reteta de sos de maioneza light care mie imi place foarte mult.
Maioneza o puteti folosi ca atare sau o puteti amesteca cu iaurt, ca sa fie mai dietetica.
Salata cu broccoli si sunca este o salata foarte usor de preparat. Trebuie sa aveti insa grija sa nu fierbeti broccoliul prea mult. Broccoli fierbe cam in 3-4 minute. Dupa ce a fiert trebuie strecurat si mutat intr-o oala cu apa foarte rece in care puteti pune si cateva cuburi de gheata. Eu folosesc apa de la frigider. Aceasta procedura este necesara pentru ca broccoliul continua sa se gateasca si dupa ce opriti focul si se va face terci.
Va recomand si salata de conopida cu maioneza.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata cu broccoli si sunca


- 1kg broccoli
- 1 legatura ceapa verde
- 350gr sunca afumata
- 200gr castraveti murati
- 500-600gr maioneza (sau o parte maioneza si o parte iaurt)
- sare dupa gust

Mod de preparare reteta salata cu broccoli si sunca


Nu avem prea multe de facut pentru a prepara aceasta salata. Trebuie doar sa fierbem broccoliul, sa tocam toate ingredientele si sa le amestecam :)
Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare. Am adaugat putina sare.
Intre timp am desfacut broccoliul buchetele si l-am spalat. Cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat buchetelele de broccoli.
Am lasat broccoliul sa fiarba aproximativ 3-4 minute (din momentul in care apa a revenit la clocot). Puteti sa-l verificati intepandu-l cu furculita.
Dupa ce a fiert broccoliul trebuie sa-l strecurati imediat si sa-l puneti intr-o oala cu apa rece de la frigider sau cu apa in care ati pus si cuburi de gheata. In acest fel oprim procesul de gatire si broccoliul va fi fiert, dar ferm. 

Acum putem asambla salata cu broccoli si sunca.
Am taiat ceapa verde rondele si am pus-o intr-un bol incapator.
Broccoliul se raceste repede pentru ca este tinut in apa foarte rece si il putem pune imediat la salata.
Prin urmare, am strecurat broccoliul. Buchetelele mai mici le-am lasat intregi iar buchetelele mai mari le-am taiat jumatati sau sferturi. Nu trebuie sa tocati broccoliul marunt.
Am adaugat apoi castravetii taiati feliute si sunca taiata fasii.
Am adaugat la sfarsit maioneza si am amestecat totul bine.
Dupa ce adaugati maioneza puteti gusta salata cu broccoli si sunca si vedeti daca este necesar sa mai adaugati sare.
Puteti servi salata cu broccoli si sunca imediat sau o puteti pune la frigider aproximativ 30 de minute inainte de servire pentru a se intrepatrunde aromele.
Salata cu broccoli si sunca este minunata ca aparitiv, dar si ca fel principal. Este foarte gustoasa si satioasa :)
Noua ne-a placut foarte mult si va recomand cu drag aceasta reteta.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...