FURSECURI CU MERE SI STAFIDE (VEGANE)

mai 26, 2017


Fursecurile cu mere si stafide sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am mancat in ultimul timp. Sunt foarte aromate, fragede, usor de preparat si, in plus, nu contin ingrediente de origine animala.
Merele trebuie calite in prealabil pentru ca au un continut destul de mare de apa. Le caliti pana scad bine. Cantitatea de zahar o ajustati in functie de cat de dulci sunt merele. Merele pe care le-am folosit eu au fost niste mere foarte dulci si am pus o lingura de zahar cand am calit merele si inca o lingura de zahar in aluat. Daca merele sunt mai acrisoare, adaugati 1- maxim 2 linguri de zahar in plus. Tineti cont ca si stafidele sunt foarte dulci.
Aluatul pentu fursecurile cu mere si stafide este foarte usor de preparat. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Mai departe, se modeleaza fursecurile cu mana si trebuie sa le dam o forma turtita pentru ca, neavand unt in compozitie, nu se vor turti la cuptor.
Va recomand cu drag aceasta reteta de fursecuri vegane cu mere si stafide, chiar daca nu sunteti vegetarieni. Sunt absolut delicioase!

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri cu mere si stafide (vegane)


- 250gr faina 000
- 100ml ulei
- 50ml apa
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de cutit bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 2-3 linguri de zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 mere
- 80gr stafide

Mod de preparare reteta fursecuri cu mere si stafide (vegane)


Am spalat merele si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu tot cu coaja. Nu este necesar sa curatati merele de coaja pentru ca dupa ce le calim nu se mai simte deloc.
Am pus merele la calit cu o lingura de zahar. Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand merele au scazut bine. Mai spre sfarsit puteti gusta merele ca sa vedeti daca mai este nevoie de zahar. Dupa ce am oprit focul am adaugat si scortisoara macinata si am amestecat. Am lasat merele sa se racoreasca putin inainte de a continua prepararea fursecurilor vegane cu mere si stafide.
Am amestecat faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare.
Am pus intr-un bol uleiul, apa, 1 lingura de zahar si esenta de vanilie. Am adaugat stafidele si merele calite si am amestecat bine.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn. Cand nu am mai putut amesteca cu lingura, am framantat aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat uleios, ferm, dar nu foarte tare.
Am modelat apoi bilute de aluat pe care le-am aplatizat intre palme. Trebuie sa le dam noi forma de fursecuri pentru ca la cuptor doar vor creste putin. Fursecurile care contin unt se intind singure.
Am asezat fursecurile vegane cu mere si stafide intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt). Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190°C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 12-15 minute.
Lasati fursecurile cu mere si stafide sa se racoreasca apoi le puteti servi. 
Daca va raman pentru a doua zi, le pastrati intr-o cutie cu capac pentru ca au tendinta sa se usuce la suprafata.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...