CORNURI PUFOASE CU CREMA DE CIOCOLATA

mai 05, 2017


Cornuri pufoase si aromate, umplute cu crema de ciocolata. Cu muuulta crema de ciocolata :). Sunt cele mai bune cornuri cu ciocolata, mult mai gustoase decat orice alte cornuri de la patiserie, si nici nu sunt greu de preparat. Odata ce le veti gusta, le veti indragi cu siguranta!
Crema de ciocolata este foarte usor de preparat. Este reteta de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri, usor modificata pentru aceste cornuri Crema de ciocolata trebuie insa praparata inaintea aluatul ca sa aiba timp sa se raceasca complet. Daca aveti timp sa o tineti macar 30 de minute la frigider, este si mai bine. In loc de crema de ciocolata puteti folosi crema de vanilie sau crema de caramel.
Puteti servi cornurile pufoase cu ciocolata pudrate cu zahar sau simple. Sunt excelente la micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte!


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cornuri pufoase cu crema de ciocolata


Ingrediente necesare pentru aluat
- 500-550gr faina 000
- 250ml lapte caldut
- 25gr drojdie proaspata (sau 7gr drojdie uscata)
- 50gr unt
- 1 galbenus de ou
- 80gr zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru crema de ciocolata
- 500ml lapte
- 1 ou
- 50gr ciocolata neagra
- 25gr cacao
- 40gr faina
- 100gr zahar
- esenta de rom sau vanilie
Pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de apa sau lapte

Mod de preparare reteta cornuri pufoase cu crema de ciocolata


Dupa cum va spuneam, trebuie sa preparam mai intai crema de ciocolata. Este o crema care se intareste pe masura ce se raceste.
Am pus deoparte 4-5 linguri de lapte rece iar restul de lapte l-am pus la incalzit (cat sa devina fierbinte).
Am pus intr-o craticioara oul si zaharul si am mixat pana am obtinut o spuma deschisa la culoare. Am adaugat faina si am mixat. Am adaugat laptele rece, apoi cacaoa, mixand dupa fiecare pentru omogenizare.
Peste aceasta compozitie am turnat laptele fierbinte, in fir subtire, mixand in acelasi timp. Puteti folosi si un tel, nu este neaparat sa folositi mixerul.
Am adaugat si ciocolata rupta bucatele apoi am pus compozitia pentru crema de ciocolata pe aragaz.
Am tinut la foc mic, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Crema de ciocolata este gata in momentul in care incepe sa bolboroseasca.
Dupa ce am luat crema de ciocolata de pe foc, am adaugat esenta de rom si am amestecat. Am acoperit crema de ciocolata cu folie alimentara (pusa direct pe crema) si am lasat-o sa se raceasca complet.
Intre timp am pregatit aluatul pentru cornurile pufoase cu ciocolata.
Mai intai am pus laptele si untul la incalzit. Am tinut pe foc pana s-a topit untul. Acest amestec de lapte si unt trebuie sa fie caldut, in nici un caz fierbinte. Prin urmare, l-am lasat sa se racoreasca inainte de a continua prepararea aluatului pentru cornurile pufoase cu crema de ciocolata.
Am pus intr-un bol micut drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Am amestecat cu o lingurita pana cand drojdia a devenit fluida. Daca folositi drojdie uscata, o amestecati cu faina.
Am pus intr-un bol incapator zaharul si galbenusul. Am amestecat putin cu lingura de lemn pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am turnat laptele cu unt topit (caldut) si am amestecat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi drojdia fluida si esenta de vanilie si am amestecat.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn. Cand nu am am putut amesteca cu lingura, am inceput sa framant aluatul cu mana, pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic, care se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina (cate o lingura).
Cand nu am am putut amesteca cu lingura, am inceput sa framant aluatul cu mana, pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic, care se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina (cate o lingura).
Am asezat aluatul intr-un bol uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de 45 de minute – 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Dupa ce a crescut aluatul, l-am asezat pe suprafata de lucru presarata cu faina si l-am impartit in 3 parti egale. Am pastrat o bucata de aluat iar pe celelalte le-am pus deoparte.
Bucatica de aluat pastrata am asezat-o pe suprafata de lucru presarata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor, am intins aluatul in forma de cerc cu diametrul de 30-32cm. Nu este indicat sa intindeti aluatul mai mult de atat pentru ca va fi prea subtire si va crapa la cuptor.
Am impartit aluatul in 6 triunghiuri aproximativ egale.
La baza fiecarui triunghi am asezat 2 lingurite (nu foarte pline) de crema de ciocolata. Am ridicat capetele de la baza triunghiului peste umplutura apoi am rulat, de la baza spre varf.
Se repeta cu celelalte bucati de aluat.
Am asezat cornurile cu crema de ciocolata intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt) si le-am lasat sa se odihneasca aproximativ 15 minute. Dupa ce a trecut acest timp de odihna, am uns cornurile cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte. Am pus apoi cornurile in cuptorul preincalzit (200ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15 minute.
Dupa ce scoateti cornurile pufoase cu ciocolata din cuptor, le lasati sa se racoreasca putin apoi le puteti servi simple sau pudrate cu zahar.
Sunt foarte gustoase si calde, dar si reci. A doua zi sunt la fel de bune (daca va raman).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...