BISCUITI SARATI CU CEAPA (DE POST)

mai 21, 2017


Dragii mei, acesti biscuiti sarati cu ceapa sunt cei mai buni biscuiti sarati pe care i-am mancat in ultimul timp. Sunt foarte fragezi si aromati si, in plus, sunt de post. Au iesit mult mai gustosi decat alti biscuiti preparati cu oua si unt. Au nevoie insa de putin praf de copt ca sa nu iasa prea tari.
Biscuitii sarati cu ceapa sunt foarte usor de preparat, cu doar cateva ingrediente pe care sigur le aveti in permanenta in bucatarie. Prin urmare, pastrati reteta pentru acele momente cand va loveste brusc pofta sa rontaiti ceva bun :)
Ceapa trebuie calita in prealabil pentru ca biscuitii stau destul de putin la cuptor. Mai departe se amesteca toate ingredientele, se obtine un aluat care se intinde in foaie subtire si se decupeaza biscuitii. Pentru un plus de gust, eu am presarat si putin cimbru uscat peste biscuiti inainte de a-i pune la cuptor.
Noua ne-au placut foarte mult biscuitii sarati cu ceapa si data viitoare va trebui neaparat sa prepar portie dubla.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta biscuiti sarati cu ceapa (de post):


- 200gr faina 000
- 50ml apa
- 80ml ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 1 ceapa (135-150gr)
Optional: cimbru uscat pentru presarat deasupra

Mod de preparare reteta biscuiti sarati cu ceapa.


Am curatat ceapa, am tocat-o marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei (din cei 80ml prevazuti la ingrediente).
Am tinut ceapa pe foc, amestecand des, pana a devenit aurie.
Am luat ceapa de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca putin inainte de a continua prepararea biscuitilor sarati cu ceapa.
Am amestecat faina cu praful de copt si sarea.
Am pus intr-un bol incapator restul de ulei, apa si ceapa calita (cu tot cu uleiul din tigaie) si racorita intre timp.
Am adaugat apoi faina amestecata cu sare si praf de copt. Am adaugat faina treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn. Cand nu am mai putut amesteca cu lingura, am inceput sa framant aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale si uleios dar pe care sa-l putem intinde cu sucitorul. Daca vi se pare ca aluatul este prea moale sau prea lipicios, puteti sa mai adaugati o lingura de faina.
Aluatul astfel preparat l-am asezat pe masa si, cu ajutorul unui sucitor, am intins o foaie de aproximativ jumatate de centimetru grosime.

Am decupat apoi biscuitii. Ii puteti decupa cu forme spaciale de biscuiti sau pur si simplu cu un pahar.
Am strans aluatul ramas dupa ce am decupat primii biscuiti, l-am intins iar si am decupat alti biscuiti. Operatiunea se repeta pana se termina aluatul.
Alternativ, puteti taia aluatul cu un cutit in forma de patrate sau triunghiuri si terminati mai repede :).
Am asezat biscuitii sarati cu ceapa intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt) si i-am presarat cu putin cimbru. Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 12-15 minute.
Biscuitii sarati cu ceapa sunt foarte buni si calzi, dar si reci. Cand sunt calzi sunt mai moi si se intaresc pe masura ce se raceasc, dar raman fragezi. Sunt minunati!
Noua ne plac aluaturile cu ceapa si va mai recomand chiflele cu ceapa si grisinele cu ceapa.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...