FURSECURI CRAPATE CU LAMAIE (LEMON CRINKLE COOKIES)

ianuarie 03, 2017


Dulciurile cu lamaie sunt printre preferatele mele, in concurenta serioasa cu ciocolata :). Pe langa coaja de lamaie pe care o folosim pentru aroma ei minunata, putem folosi si suc de lamaie pentru deserturi dulci-acrisoare.
Le-am facut alor mei niste fusecuri crapate cu lamaie, fragede si foarte aromate de care au fost foarte incantati. Sunt foarte bune cu un pahar de lapte, cu un ceai sau, si mai bine, cu o ciocolata calda :)
Fursecurile crapate cu lamaie sunt foarte usor de preparat, cu ingrediente putine pe care le avem tot timpul in bucatarie. Sunt foarte gustoase si aromate si sunt foarte potrivite pentru sarbatori, dar si daca doriti sa preparati pentru cei mici un desert simplu si rapid.
Lamaia trebuie sa o curatati bine de ceara cu care este acoperita. Din cate metode am testat pana acum, am observat ca cel mai bine se curata frecand lamaia cu un prosop mai aspru, uscat. Merge la orice alte fructe, nu doar la lamai.
Din ingredientele de mai jos am obtinut 21 de fursecuri crapate cu lamaie. Ai mei au protestat ca-s cam putine :). Le-am facut a doua zi dupa fursecurile crapate cu ciocolata si m-am gandit ca le ajung... Pentru liniste si armonie in familie, puteti dubla cantitatile.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri crapate cu lamaie:


- 240gr faina
- 100gr zahar
- 80gr unt la temperatura camerei
- 1 ou
- 2 linguri suc de lamaie
- coaja de la o lamaie mica
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor: 100gr zahar pudra

Mod de preparare reteta fursecuri crapate cu lamaie:


Am pus intr-un bol zaharul, untul la temperatura camerei si coaja razuita de lamaie. Am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat esenta de vanilie, sucul de lamaie si oul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina cernuta amestecata cu un praf de sare si praf de copt si am continuat sa mixez pentru a incorpora faina. Aluatul pentru fursecurile crapate cu lamaie este destul de dens si mai spre sfarsit devine destul de greu de mixat. Daca mixerul nu face fata, continuati cu o lingura de lemn.
Dupa ce am preparat aluatul pentru fursecurile crapate cu lamaie, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider timp de o ora. Aluatul se mai intareste iar fursecurile vor fi mai usor de modelat.
Dupa ce a trecut aceasta ora de repaus la frigider, m-am apucat de modelat fursecurile crapate cu lamaie.
Am luat cate o bucatica de aluat, am modelat-o intre palme in forma de biluta (cam cat o nuca) apoi am tavalit-o prin zahar pudra, astfel incat sa fie acoperita uniform si cu un strat cat mai gros de zahar pudra. Aluatul nu este lipicios si se modeleaza foarte usor intre palme. Nu este necesar sa va umeziti palmele.
Dupa ce am dat fursecurile prin zahar pudra le-am asezat intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt) lasand 2-3cm intre ele pentru ca vor creste la cuptor. Am pus apoi tava cu fursecuri crapate cu lamaie in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 8-10 minute.
Dupa ce scoateti fursecurile crapate cu lamaie din cuptor, este indicat sa le lasati sa se racoreasca 3-4 minute in tava sau pe hartia de copt inainte de a le muta. Sunt destul de moi si fragile cat sunt fierbinti, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
Sunt minunate aceste fursecuri si trebuie testate neaparat ! 
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...