FURSECURI CRAPATE CU GRIS SI SCORTISOARA

ianuarie 18, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Fursecurile crapate cu gris si scortisoara se numara printre fursecurile mele preferate. Sunt foarte aromate, fragede la interior si usor crocante la exterior, cu o textura deosebita datorita grisului din compozitie. In plus, se si prepara foarte usor cu ingrediente putine si la-ndemana.
Trebuie sa aveti insa rabdare sa tineti aluatul cel putin o ora la frigider ca sa puteti modela fursecurile cu gris si scortisoara. Grisul din compozitie se mai umfla iar aluatul devine modelabil. Aluatul nu este absolut deloc lipicios si se modeleaza foarte usor, cu mainile uscate.
Dupa ce se modeleaza, fursecurile se tavalesc printr-un amestec de zahar pudra si scortisoara. Eu sunt innebunita dupa scortisoara si, dupa ce am asezat fursecurile in tava, le-am mai pus un strat suplimentar de zahar si scortisoara :)
Fursecurile crapate cu gris si scortisoara merg de minune la cafea, cu un pahar de lapte sau un ceai.
Din ingredientele de mai jos am obtinut 18 fursecuri crapate cu gris si scortisoara. Daca nu sunteti la dieta, puteti dubla cantitatile fara sa va faceti probleme ca va vor ramane fursecuri si pentru a doua zi :).

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri crapate cu gris si scortisoara:


- 125gr faina 000
- 75gr gris
- 80gr zahar
- 25gr unt
- 25ml ulei
- 1 ou
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru tavalit fursecurile cu gris si scortisoara:
- 2 linguri cu varf zahar pudra
- 2 lingurite cu vraf scortisoara macinata

Mod de preparare reteta fursecuri crapate cu gris si scortisoara:


Am pus la incalzit untul si uleiul. Am tinut la foc mic pana s-a topit untul. Am lasat sa se racoreasca (cat sa nu mai fie fierbinte) inainte de a continua prepararea aluatului pentru fursecurile crapate cu gris si scortisoara.
Am amestecat intr-un bol faina, grisul, un praf de sare si praf de copt.
Intr-un alt bol, am pus zaharul si oul si am mixat pana am obtinut o spuma deschisa la culoare, dubla ca volum. Am adaugat apoi esenta de vanilie si amestecul de ulei si unt topit, racorit intre timp. Am mixat usor pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina (amestecata cu gris, sare si praf de copt) si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena. Mai spre sfarsit aluatul devine destul de dens si, daca mixerul nu face fata, puteti continua sa amestecati cu o lingura de lemn.
Aluatul in acest moment este insa destul de moale pentru a fi modelat. Prin urmare, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider timp de o ora. In acest timp grisul din compozitie se umfla iar aluatul se intareste si devine usor de modelat.
Dupa ce a trecut aceasta ora, am scos aluatul din frigider si am inceput sa modelez fursecurile cu gris si scortisoara.
Am amestecat intr-o farfurie zaharul pudra si scortisoara.
Am luat o bucatica de aluat, cam cat o nuca, si am modelat-o intre palme in forma de bila. Am tavalit apoi biluta de aluat prin amestecul de zahar pudra si scortisoara, astfel incat sa fie acoperita uniform.
Am continuat pana am terminat aluatul.
Am asezat fursecurile cu gris si scortisoara intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt). Eu le-am mai pus deasupra zahar pudra cu scortisoara, ca sa fie mai cu mot :)
Am pus apoi fursecurile in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 8-10 minute.
Fursecurile crapate cu gris si scortisoara nu sunt foarte fragile si le puteti muta din tava imediat dupa ce le-ati scos din cuptor. Le lasati sa se racoreasca pe un gratar apoi le puteti servi.
Noua ne-au placut tare mult aceste fursecuri si vi le recomand cu drag :)
Daca va palce genul acesta de fursecuri, mai gasiti pe blog fursecuri crapate cu ciocolata si fursecuri crapate cu lamaie.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...