FURSECURI CRAPATE CU CIOCOLATA (CHOCOLATE CRINKLE COOKIES)

ianuarie 02, 2017


Moi la interior, cu textura ca de negresa, crocante la exterior, fursecurile crapate cu ciocolata (chocolate crinkle cookies) sunt, cu siguranta, cele mai bune fursecuri cu ciocolata. Absolut delicioase si tare dragalase datorita contrastului alb-negru, sunt perfecte in perioada sarbatorilor de iarna.

Fursecurile crapate cu ciocolata sunt si foarte usor de preparat, trebuie sa aveti insa rabdare sa tineti aluatul 3-4 ore la frigider ca sa se intareasca, altfel nu veti putea modela fursecurile. Puteti insa prepara aluatul cu o zi inainte si sa-l tineti la frigider peste noapte.
Pentru fursecurile crapate cu ciocolata am vazut ca exista doua retete, una cu ciocolata si cealalta cu cacao. Cum eu ador ciocolata, am ales varianta cu ciocolata. Sigur sunt mai bune cu ciocolata! :) Doar folosind ciocolata veti obtine acea textura minunata, usor umeda, ca de negresa.
Pe noi ne-au cucerit imediat aceste fursecuri crapate cu ciocolata si vi le recomand cu drag. Sunt foarte potrivite si pentru sarbatori, dar si ca desert de weekend, si merg de minune cu un pahar cu lapte.
Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit 40 de fursecuri.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri crapate cu ciocolata (chocolate crinkle cookies):


- 230gr ciocolata neagra
- 50gr unt
- 100gr zahar
- 2 oua
- 200gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- o lingurita esenta de rom (sau vanilie)
Pentru decor: 100gr zahar pudra


Mod de preparare reteta fursecuri crapate cu ciocolata (chocolate crinkle cookies)


Mai intai am topit la bain marie ciocolata si untul. Acest amestec de ciocolata si unt trebuie sa fie caldut. Nu lasati nici sa se raceasca pentu ca incepe ciocolata sa se intareasca.
Am pus intr-un bol zaharul si ouale si le-am mixat bine pana am obtinut o spuma deschisa la culoare. Am adaugat apoi esenta de rom si amestecul de ciocolata si unt, caldut, si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat si faina amestecata cu un praf de sare si praf de copt. Am mixat pana am obtinut un amestec omogen si destul de dens.
Aluatul pentru fursecurile crapate cu ciocolata este inca destul de moale pentru a fi modelat si trebuie tinut la frigider 3-4 ore sau peste noapte ca sa se intareasca.
Eu am tinut aluatul la frigider aproximativ 4 ore, timp in care s-a intarit suficient pentru a putea fi modelat.
Prin urmare, am luat cate o bucatica de aluat si am modelat-o intre palme in forma de bila (cam cat o nuca). Aluatul este usor de modelat si nu este necesar sa va umeziti palmele.
Bilutele de aluat astfel modelate le-am tavalit prin zahar pudra, astfel incat sa fie acoperite uniform si cu un strat cat mai gros.
Am asezat apoi fursecurile crapate cu ciocolata intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt), lasand ceva distanta intre ele pentru ca vor creste in timpul coacerii. Am pus apoi tava cu frusecuri in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 8-10 minute. Nu trebuie sa le tineti la cuptor mai mult de 10 minute, chiar daca vi se par moi. Fursecurile crapate cu ciocolata se mai intaresc pe masura ce se racesc.
Dupa ce scoateti fursecurile din cuptor, le lasati sa se racoreasca aproximativ 5 minute in tava sau pe hartia de copt si abia dupa aceea le mutati. Cand le scoateti din cuptor sunt foarte fragile si exista riscul sa le faramati.
Fursecurile crapate cu ciocolata sunt absolut minunate si calde, cand sunt inca foarte moi si zici ca sunt mini negrese, si reci, cand sunt ceva mai tari, usor crocante la exterior, dar in continuare moi la interior.
Hai ca mi s-a facut pofta si cred ca mai fac o transa :)
Spor la gatit si pofta buna!
Pe blog mai gasiti o reteta de fursecuri cu ciocolata :)
Va recomand si reteta fursecuri crapate cu lamaie.      
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...