VARZA CALITA CU CARTOFI

noiembrie 08, 2016


Cand sotul vrea varza calita iar eu vreau cartofi... facem varza calita cu cartofi :). Rezultatul este o mancare super gustoasa pe care o puteti servi ca atare sau ca garnitura. Puteti sa mai adaugati ceva afumatura, daca doriti, pentru un plus de gust.
In zilele de post, varza calita cu cartofi este o optiune excelenta, fiind o mancare foarte gustoasa si satioasa. Mie imi place mult mai mult varza calita cu cartofi decat varza calita simpla.
Modul de preparare este foarte simplu: am calita putin varza in tigaie apoi am pus-o la cuptor impreuna cu cartofii cruzi. Varza se rumeneste frumos iar cartofii gatiti impreuna cu varza vor fi super gustosi si aromati. Afumatura nu am pus pentru ca am facut o friptura separat. Daca doriti sa folositi afumatura, puneti in tava inainte de a pune la cuptor.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta varza calita cu cartofi:


- 1 varza murata (1.8-2kg)
- 1.2-1.5 kg cartofi
- 4-5 linguri pasta de tomate
- 70-100ml ulei
- 2 frunze de dafin
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 4-5 cesti de apa
Sare adaugati doar daca varza este foarte putin sarata.

Mod de preparare reteta varza calita cu cartofi:


Varza murata este bine sa o gustati ca sa vedeti cat de sarata este si, daca este cazul sa o tineti cateva ore in apa rece la desarat. Eu nu am mai apucat sa tin varza la desarat. Am taiat-o sferturi, am clatit-o cu apa rece si am stors-o bine. Am tocat apoi varza murata fideluta, am stors-o iar si am pus-o la calit intr-o tigaie incapatoare cu 5-6 linguri de ulei.
Am tinut varza pe foc, amestecand din cand in cand, aproximativ 20-30 de minute.
Inainte de a opri focul la varza calita am adaugat pasta de tomate, boabele de piper, frunzele de dafin si 5 cesti de apa si am amestecat bine.
In timp ce se calea varza, am pregatit cartofii: erau deja curatati de coaja si i-am taiat bucati potrivite.
Dupa ce am oprit focul la varza am adaugat cartofii taiati bucati si am amestecat.
 Am rasturnat apoi totul intr-o tava (25/35cm), am stropit cu putin ulei (inca 2-3 linguri) apoi am pus tava in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ o ora. Timpul de coacere depinde foarte mult si de soiul cartofilor si cel mai bine este sa ii verificati intepandu-i cu o furculita.
Dupa ce scoateti varza calita cu cartofi din cuptor o mai lasati sa stea putin inainte de servire pentru ca aromele se intrepatrund mai bine.
Noi am servit varza calita cu cartofi ca garnitura, alaturi de o friptura de porc. Este insa o mancare foarte gustoasa si satioasa si o puteti servi ca atare in zilele de post.
Spor la gatit si pofta buna!
Puteti incerca si varianta de varza calita cu carnati :)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...