SALATA DE VARZA ROSIE CU MAIONEZA

octombrie 01, 2016


Salata de varza rosie este o salata foarte gustoasa, colorata si plina de vitamine pe care o putem prepara tot timpul anului. O putem servi impreuna cu o friptura la gratar sau la tava, alaturi de niste frigarui sau o friptura rapida la tigaie.
Ai mei nu se ating de varza dulce gatita, dar salata de varza mananca intotdeauna cu placere. Daca le mai pun si niste maioneza sunt incantati :).
Salata de varza rosie o puteti lasa si simpla, doar varza si ceapa, dar este mult mai gustoasa daca o imbogatiti cu morcov si ardei kapia. Pentru un plus de prospetime, puteti adauga si marar proaspat tocat.



Maioneza este buna in orice salata, nu doar in salata de varza rosie si va recomand sa nu renuntati la ea. Daca sunteti la dieta puteti amesteca maioneza cu iaurt sau puteti folosi reteta de sos de maioneza light.
Eu, ca de obicei, am folosit sosul de maioneza light pentru ca se prapara cu putin ulei, galbenus fiert si este foarte gustos.
Noi am servit salata de varza rosie cu maioneza cu niste pulpe de pui crocante la cuptor. O combinatie delicioasa! :)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de varza rosie cu maioneza:


- 1 varza rosie (1kg)
- 1 morcov mai mare
- 1 ardei kapia
- 1 ceapa rosie
- 350gr maioneza (sau o parte maioneza si o parte iaurt)
- 2 lingurite de zahar
- sare si piper dupa gust
- suc de lamaie sau otet dupa gust




Mod de praparare reteta salata de varza rosie cu maioneza :


Varza o puteti taia cu cutitul sau o puteti da pe razatoarea mare. Eu prefer sa o dau pe razatoare pentru ca mi se pare mult mai usor :).
Prin urmare, am curatat varza de frunzele mai urate, am spalat-o, am taiat-o in sferturi apoi am dat-o pe razatoarea mare.
Varza, in general, lasa destul de multa apa. Puteti presara varza cu putina sare, apoi o framanatati de cateva ori cu mana, o lasati sa se odihneasca cateva minute si o stoarceti. Eu fac acest lucru doar cand toc varza cu cutitul pentru ca, aplicandu-i acest tratament, varza se mai si fragezeste. Cand o dau pe razatoare sar peste aceasta etapa pentru ca oricum noi terminam salata de varza inainte sa apuce sa lase apa :)



Dupa ce am terminat cu varza, am curatat morcovul si l-am dat si pe el pe razatoarea mare.
Am adaugat la salata de varza rosie ceapa rosie tocata marunt si ardeiul kapia taiat fasii micute.
Am asezonat cu sare si piper, am adaugat si zaharul si am amestecat. Am adaugat apoi si maioneza la salata de varza rosi si am amestecat bine.
Suc de lamaie am adaugat la sfarsit pentru ca si maioneza este acrisoara si, in acest fel, o pot potrivi mai bine.
Salata de vaza rosie cu maioneza merge foarte bine cu orice friptura simpla, la gratar sau la cuptor, si este foarte gustoasa si sanatoasa.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. PUTETI SA-MI DATI O RETETA DE MAIONEZA DE POST???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartof fiert in coaja, cateva linguri de ulei, mustar, suc de lamaie, sare si piper. Se mixeaza toate ingredientele. Nu am cantitati precise, le ajustati dupa gust.

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...