PRAJITURA TURNATA CU DOVLEAC

octombrie 31, 2016


Cu mere sau cu dovleac? Este o intrebare la care ne este intotdeauna greu sa raspundem pentru ca ne plac si prajiturile sau placintele cu mere, dar si cele cu dovleac. De aceasta data am votat pentru dovleac si le-am pregatit alor mei o prajitura turnata cu dovleac, absolut delicioasa.
Prajitura turnata cu dovleac este o prajitura foarte aromata si foarte usor de preparat. Nu este necesar sa intindem foi, aluatul se toarna practic in tava dar se coace in doua etape. Se toarna juamtate jumatate din cantitatea de aluat in tava si se coace cat sa poata sustine umplutura de dovleac, se pune si umplutura de dovleac apoi se toarna restul de aluat si se pune iar la cuptor.
Trebuie sa va spun ca eu nu obisnuiam sa pun scortisoara la dovleac. Imi place insa foarte mult scortisoara si de aceasta data am zis sa incerc, sa vad cum e. Prajitura este mult mai aromata si mai gustoasa cu scortisoara :)
Noua ne-a placut foarte mult prajitura turnata cu dovleac in varianta cu scortisoara si v-o recomand cu drag.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 25/35cm.


Ingrediente necesare pentru a prepara retata prajitura turnata cu dovleac:


Pentru blat:

- 4 oua
- 230 gr zahar
- 130ml ulei
- 170ml lapte
- 320gr faina
- 1 pliculet praf de copt (10gr)
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 2kg de dovleac
- 1 lingurita cu varf de scortisoara
- 8-10 linguri de zahar (dupa gust)
Mai aveti nevoie de zahar pudra pentru finisat.

Mod de preparare reteta prajitura turnata cu dovleac :


Am pregatit mai intai umplutura pentru prajitura turnata cu dovleac.
Am curatat dovleacul de coaja si de seminte si l-am dat pe razatoarea mare. L-am pus apoi la calit intr-o tigaie incapatoare, impreuna cu zaharul. Zaharul il puteti adauga in doua etape, o parte la inceput si o parte mai spre sfarsit ca sa puteti potrivi dupa gust. Am tinut dovleacul pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a muiat bine. Dupa ce am oprit focul am adaugat si scortisoara si am amestecat.
Am lasat dovleacul sa se racoreasca si am trecut la pregatirea blatului pentru prajitura turnata cu dovleac.
Intr-un bol incapator am pus zaharul si cele patru oua si le-am mixat pana si-au dublat volumul.
Am adaugat apoi esenta de vanilie si uleiul in fir subtire, mixand in acelasi timp. Dupa ce am adaugat tot uleiul am adaugat si laptele si am mixat pentru omogenizare. 
Am adaugat apoi faina amestecata cu un praf de sare si praf de copt. Am incorporat faina usor, cu o spatula.
Compozitia pentru prajitura turnata cu dovleac astfel preparata am impartit-o in 2 parti egale, pentru 2 blaturi.
O parte din aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt pentru a coace primul blat. Am scuturat tava usor ca sa se aseze mai bine aluatul apoi am pus tava in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 10 minute. Aveti grija sa nu ardeti acest blat pentru ca va mai sta o tura la cuptor :)
Dupa ce au trecut cele 10 minute am scos tava din cuptor si peste blat am intins uniform umplutura de dovleac.
Peste dovleac am turnat restul compozitiei pentru blat.
Prajitura turnata cu dovleac astfel aranjata am pus-o iar la cuptor (180º C) pentru alte 30-40 de minute.
Dupa ce am scos prajitura turnata cu dovleac din cuptor am lasat-o sa se racoreasca putin, am scos-o din tava, am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.
Cea mai buna prajitura cu dovleac! :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va mai recomand parizienele cu dovleac si strudelul cu dovleac.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...