CHEC PUFOS CU CACAO (CHEC MARMORAT, CHEC ZEBRA)

octombrie 25, 2016


Checul pufos cu cacao este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi. Este delicios, economic, super usor de preparat si este potrivit pentru orice ocazie. Poate fi o gustare excelenta pentru cei mici alaturi de un pahar cu lapte, merge de minune la cafeaua de dimineata, ca desert de weekend dar il putem prepara si pentru o masa festiva. Checul pufos cu cacao cu model marmorat (zebra) sau « in dungi », cum i-au zis ai mei, este cea mai buna alegere pentru ocazii speciale, este aspectuos si are succes garantat. Si nu prea aveti ce sa gresiti la el.
Reteta de chec pufos cu cacao este una foarte simpla iar modelul de zebra este foarte usor de realizat. Se separa compozitia in doua parti, una cu cacao iar cealalta fara cacao, si se aseaza in tava cu lingura, alternand cele doua culori. Ca sa nu se amestece culorile si sa ramana straturile seperate, trebuie sa puneti deoparte doua linguri de faina, echivalentul celor doua linguri de cacao, si, dupa ce impartiti compozitia, intr-una puneti cele doua linguri de cacao iar in cealalta cele doua linguri de faina.
Checul preparat dupa aceasta reteta este foarte pufos si absolut delicios. Nu este prea uscat sau inecacios, nu este nici tare sau faramicios, este perfect :). Vi-l recomand cu drag !
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 30/11.5cm.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chec pufos cu cacao (chec marmorat, chec zebra) :


- 5 oua
- 200gr faina
- 200gr zahar
- 2 linguri de cacao
- 100ml ulei
- un praf de sare
- o lingurita praf de copt
- 2-3 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare reteta chec pufos cu cacao :

Mai intai am separat galbenusurile de albusuri.
Am pus albusurile intr-un bol incapator, am adaugat un praf de sare si le-am mixat pana au capatat consistenta.
Am adaugat apoi zaharul, in doua etape, continuand sa mixez pana se dizolva zaharul.
Cand terminam de mixat, albusurile trebuie sa aiba aspect de bezea ferma si lucioasa.
Separat, intr-un alt bol, aveam galbenusurile. Peste ele am turnat uleiul, treptat, ca la maioneza, amestecand in acelasi timp pana am obtinut un amestec omogen.
Acest amestec de galbenusuri si ulei l-am adaugat la albusuri, am adaugat si esenta de vanilie si am mixat usor, doar cat sa se omogenizeze.
Am amestecat intr-un vas faina cu praful de copt si am pus deoparte doua linguri de faina. Nu uitati sa le puneti deoparte !
Dupa ce am pus deoparte doua linguri, am adaugat restul de faina amestecata cu praf de copt la compozitia pentru checul pufos cu cacao. Am amestecat usor de jos in sus, cu o spatula. In aceasta etapa nu este indicat sa folosim mixerul.
Aceasta compozitie am impartit-o in doua parti egale : intr-un bol am adaugat 2 linguri de faina, iar in celalalt am adaugat 2 linguri de cacao. Am omogenizat fiecare compozitie apoi am putut asambla checul pufos cu cacao, cu model de zebra
Am tapetat tava (30/11.5cm) cu hartie de copt. Am luat o lingura din compozitia cu cacao si am asezat-o in mijlocul tavii. Nu trebuie sa intindeti sau sa nivelati in vreun fel compozitia, pur si simplu o lasati sa cada de pe lingura si veti vedea cum se aseaza singura. Peste prima lingura din compozitia cu cacao am asezat o lingura din compozitia simpla, fara cacao, apoi a urmat iar o lingura din compozitia cu cacao. Se procedeaza la fel, alternand cele doua culori, pana se termina ambele compozitii.
Checul pufos cu cacao astfel aranjat l-am pus in cuptorul preincalzit (180º C) timp de aproximativ 40 de minute. Cand scoateti checul pufos cu cacao din cuptor este indicat sa-i faceti testul cu scobitoarea: intepati cu o scobitoare partea din mijloc a checului si, daca scobitoarea iese uscata, checul este copt.
Dupa ce am scos checul pufos cu cacao din cuptor, l-am lasat sa se racoreasca putin apoi l-am scos din tava, am indepartat hartia de copt si l-am feliat.
Nu este necesar sa-l pudrati cu zahar pentru ca este suficient de dulce iar modelul este dragalas si este pacat sa-l acoperiti. 
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Chec pufos cu cacao (Chec marmorat, chec zebra)

Checul pufos cu cacao este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi. Este delicios, economic, super usor de preparat si este potrivit pentru orice ocazie. Poate fi o gustare excelenta pentru cei mici alaturi de un pahar cu lapte, merge de minune la cafeaua de dimineata, ca desert de weekend dar il putem prepara si pentru o masa festiva. Checul pufos cu cacao cu model marmorat (zebra) sau « in dungi », cum i-au zis ai mei, este cea mai buna alegere pentru ocazii speciale, este aspectuos si are succes garantat. Si nu prea aveti ce sa gresiti la el.

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chec pufos cu cacao (chec marmorat, chec zebra) pentru o tava de 30/11.5cm
  • 5 oua
  • 200gr faina
  • 200gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 100ml ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta chec pufos cu cacao (chec marmorat, chec zebra)
  1. Separati galbenusurile de albusuri.
  2. Puneti albusurile intr-un bol incapator, adaugati un praf de sare si le mixati pana capata consistenta.
  3. Adaugati apoi zaharul, in doua etape, si continuati sa mixati pana se dizolva zaharul. Cand terminati de mixat albusurile trebuie sa aiba aspect de bezea ferma si lucioasa.
  4. Amestecati galbenusurile cu uleiul. Turnati uleiul, treptat, ca la maioneza, amestecand in acelasi timp pana la omogenizare.
  5. Turnati acest amestec de galbenusuri si ulei peste albusuri, adaugati si esenta de vanilie si mixati usor, doar cat sa se omogenizeze.
  6. Amestecati intr-un bol faina si praful de copt. Puneti deoparte 2 linguri.
  7. Adaugati faina amestecata cu braf de copt la compozitia pentru checul pufos cu cacao. Amestecati usor, cu o spatula, prin miscari sus-jos.
  8. Impartiti compozitia pentru checul pufos cu cacao in 2 parti egale. Adaugati intr-un bol cele 2 linguri de faina (puse deoparte mai devreme) iar in celalalt 2 linguri de cacao. Amestecati pentru omogenizare.
  9. Tapetati tava cu hartie de copt.
  10. Luati o lingura din compozitia cu cacao si asezati in mijlocul tavii.
  11. Peste aceasta asezati o lingura din compozitia simpla.
  12. Continuati pana terminati ambele compozitii, cate o lingura din fiecare, alternativ.
  13. Puneti checul pufos cu cacao in cuptorul preincalzit (180º C) timp de aproximativ 40 de minute.
  14. Cand scoateti checul pufos cu cacao din cuptor este indicat sa-i faceti testul cu scobitoarea: intepati cu o scobitoare partea din mijloc a checului si, daca scobitoarea iese uscata, checul este copt.
  15. Dupa ce scoateti checul pufos cu cacao din cuptor il lasati sa se racoreasca putin, il scoateti din tava, indepartati hartia de copt si il feliati.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

12 comentarii

  1. L-AM FACUT SI EU. ARATA APROAPE ASA CA IN FOTO.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super! Ma bucur ca ti-a iesit checul pufos cu cacao! :)

      Ștergere
  2. Ce mult ma bucur ca v-am descoperit!!! :) voi face si eu checul pufos cu cacao dupa reteta dvs., multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Am amestecat intr-un vas faina cu praful de copt si am pus deoparte doua linguri de faina. Nu uitati sa le puneti deoparte !"....este pentru prima data cand vad o reteta corecta...multe postari cu acest chec zebra sunt pe internet insa multi au uitat de surplusul de cacao care modifica balanta celor 2 aluaturi. Felicitari din toata inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Ma bucur ca v-a fost de folos reteta! :)

      Ștergere
  4. Eu nu mai pun praf de copt deoarece albusurilesunt bine batute si au aer incorporat .Oricum arata bine si retete se chec sunt multe marea lor majoritate au si lapte sau iaurt.😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Waaaa, ce bine arata! Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta de chec pufos cu cacao. Sper sa iasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are de ce sa nu iasa. Checul pufos cu cacao este usor de preparat :)

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...