PRAJITURA RUDY

august 15, 2016


Prajitura Rudy este o prajitura minunata pe care trebuie neaparat sa o incercati. Este o combinatie absolut delicioasa de blat fraged cu cacao si crema de branza dulce cu vanilie :). Partea cea mai draguta la prajitura Rudy este ca se prepara extrem de usor. Nu este necesar sa intindem foi si nici nu trebuie sa ne facem griji ca nu ne creste prajitura prea frumos. Aluatul se da pe razatoare iar crema de branza se prepara in cateva minute. O joaca de copii! :)
Datorita faptului ca aluatul este dat pe razatoare, prajitura Rudy are si o textura aparte si un aspect deosebit si este potrivita pentru orice ocazie.
Pentru rezultate mai bune, trebuie sa folositi unt de 80% grasime. Aluatul se intareste mai bine, se da mai usor pe razatoare si se aseaza mai frumos in tava.
Noua ne place tare mult prajitura Rudy, chiar si piticului meu care nu mananca orice prajitura. Daca i-a placut lui, inseamna ca este super buna! :)
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 25/35cm.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura Rudy (prajitura cu branza si aluat ras):


Pentru blat:
- 400gr faina
- 150gr zahar
- 250gr unt (rece)
- 1 ou
- 10gr praf de copt
- 2 linguri de cacao
- un praf de sare
Pentru crema de branza:
- 800gr branza de vaci
- 200gr zahar
- 4 oua
- 3 lingurite esenta de vanilie (sau 1 fiola si jumatate)

Mod de preparare reteta prajitura Rudy (prajitura cu branza si aluat ras):


Am preparat mai intai aluatul pentru prajitura Rudy. Am pus intr-un bol incapator faina, cacaoa, zaharul, praful de copt si un praf de sare si am amestecat usor. Am adaugat untul rece taiat bucatele si oul, apoi am amestecat toate ingredientele, framantand aluatul cu mana.
Trebuie sa obtinem un aluat destul de tare si nelipicios. Daca credeti ca este necesar ( aluatul vi se pare in continuare lipicios) puteti sa mai adaugati putina faina.
Aluatul astfel preparat l-am impartit in 2 parti egale. Daca nu reusiti sa impartiti aluatul in parti perfect egale, folositi partea mai mica pentru primul strat al prajiturii Rudy iar partea mai mare pentru ultimul strat, cel care vine peste crema de branza. Am impachetat cele 2 bucatele de aluat in folie alimentara si le-am pus la congelator pentru aproximativ 15 minute (sau pana se intaresc suficient cat sa poata fi date pe razatoare).
Cat timp a stat aluatul la congelator, am pregatit crema de branza.
Am pus intr-un bol branza de vaci, zaharul, ouale si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena.
Intre timp se intarise si aluatul. L-am scos din congelator si am trecut la asamblarea prajiturii Rudy.
Am tapetat o tava (25/35cm) cu hartie de copt, am luat o bucatica de aluat si am dat-o pe razatoarea mare, direct in tava. Nu este necesar sa il presati in tava dupa ce l-ati razuit, doar sa aveti grija sa fie distribuit pe toata suprafata tavii.
Peste acest strat de aluat ras am turnat crema de branza si am nivelat-o usor ca sa fie intinsa uniform. Peste crema de branza am razuit cea de-a doua bucatica de aluat.
Am pus apoi prajitura Rudy in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30-40 de minute.
Dupa ce se racoreste o puteti portiona si servi cu mare pofta.
Eu m-am apucat de prajitura Rudy pe la miezul noptii si va dati seama ca nu m-am putut culca pana nu am devorat cateva bucatele usor fierbinti. Face bine la silueta :).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...