PRAJITURA FELIE DE LAPTE (KINDER MILCHSCHNITTE)

august 21, 2016


Prajitura Felie de lapte (Kinder Milchschnitte) nu cred sa mai aiba nevoie de vreo prezentare. Sunt convinsa ca o cunoasteti cu totii si, daca nu, intrebati un copil si va va explica in cateva secunde despre ce este vorba :). Cei mici pur si simplu adora aceasta prajitura delicioasa cu pandispan pufos cu cacao si crema de lapte.
Prajitura Felie de lapte se poate prepara fara probleme si acasa si este mai gustoasa si mai sanatoasa decat varianta din comert. Trebuie sa aveti insa grija sa nu ardeti pandispanul pentru ca, fiind foarte subtire, se coace foarte repede.
Daca nu gasiti lapte condensat indulcit, il puteti prepara acasa din 250ml lapte si 100gr zahar. Puneti laptele si zaharul la fiert timp de 20 de minute, amestecand ca sa nu se prinda. Veti obtine cam 125gr lapte condensat si, dupa 1-2 degustari, ajungeti la cele 100gr necesare pentru a prepara prajitura felie de lapte :).
Pentru prajitura Felie de lapte am preparat un singur blat de 25/35cm pe care l-am taiat in doua, deci prajitura are aproximativ 12/17cm. Daca doriti sa preparati o tava intreaga, dublati cantitatile si coaceti 2 blaturi.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura felie de lapte (kinder milchschnitte):


Pentru blat (un blat de 25/35cm):
- 3 oua medii
- 75gr zahar
- 57gr faina
- 18gr cacao
- un praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
- 200ml frisca lichida
- 100gr lapte condensat indulcit
- 1-2 linguri de miere
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 50ml lapte (obisnuit)
- 7gr gelatina

Mod de preparare reteta prajitura Felie de lapte (kinder milchschnitte)


Prepararea blatului
Am separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana s-au intarit.
Am adaugat apoi zaharul in 2 etape, mixand in acelasi timp. Am continuat sa mixez pana s-a dizolvat tot zaharul. Ca sa verificati daca s-a dizolvat tot zaharul, luati putina spuma intre doua degete si vedeti daca se mai simte sau nu zaharul.
Dupa ce am verificat daca s-a dizolvat tot zaharul, am adaugat galbenusurile si am mai mixat putin cat sa se omogenizeze.
Am adaugat apoi esenta de vanilie, faina si cacaoa amestecate si cernute. Faina si cacaoa le-am adaugat treptat, incorporandu-le usor cu o spatula prin miscari de jos in sus. In aceasta etapa nu este recomandat sa folositi mixerul.
Aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt, am intins-o bine si am nivelat-o cu o spatula. Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de 8-10 minute. Daca aveti un cuptor pe gaz, nu tineti blatul la cuptor mai mult de 8 minute pentru ca, fiind foarte subtire, se coace foarte repede.
Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos din tava, i-am indepartat hartia de copt si l-am lasat sa se racoreasca.

Prepararea cremei pentru prajitura Felie de lapte

Am pregatit mai intai gelatina. Am pus intr-o cescuta 50ml lapte rece (sau la temperatura camerei) si am adaugat gelatina. Am lasat-o sa stea (sa se hidrateze) aproximativ 15 minute, timp in care gelatina se umfla.
Dupa ce s-a hidratat, am pus-o la bain marie pana s-a dizolvat complet (nu trebuie sa se mai vada urme de gelatina). Aveti grija, gelatina nu trebuie sa fiarba. Intre timp am mixat frisca lichida pana a devenit pufoasa. Laptele condensat statuse la frigider si era putin cam tare, asa ca l-am amestecat mai intai cu esenta de vanilie, o lingura de miere si gelatina dizolvata ca sa se mai fluidifice. L-am adaugat apoi la frisca batuta si am amestecat bine.

Asamblarea prajiturii Felie de lapte
Pentru asamblarea prajiturii aveti nevoie de o tava mai mica decat cea in care ati copt blatul (aproximativ 12/17cm). Daca nu aveti, folositi aceeasi tava dar asezati in ea niste pungi de zahar sau orez, ceva mai greu ca sa nu curga crema. Eu am pus in viteza niste cutii de ceai, si acelea aproape goale, si cam incepuse crema sa se scurga pe langa blat. S-a asezat insa la loc cand am strans folia :)
Daca preparati o tava intreaga (dubland cantitatile), pentru a asambla prajitura Felie de lapte folositi tava in care ati copt blaturile.
Am taiat blatul in 2 jumatati, am tapetat tava cu folie alimentara si am asezat jumatate din blat. Peste blat am turnat crema iar peste crema am asezat cea de-a doua jumatate de blat. Am acoperit prajitura Felie de lapte cu folie alimentara si am pus-o la frigider unde trebuie sa stea cateva ore pana se intareste.
Dupa ce se intareste crema, o scoateti din folie si o taiati dupa preferinta.
Noua ne-a placut foarte mult prajitura Felie de lapte si v-o recomand cu caldura :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
P.S.: Noua ne place tare mult si prajitura Alba ca Zapada :). Ati incercat-o? 

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...