PRAJITURA CU MORCOVI (RETETA DE POST)

august 04, 2016


Prajitura de post cu morcovi este o prajitura foarte gustoasa, aromata si super usor de preparat. Este o prajitura moale, pufoasa, cu blatul usor umed, atat de buna incat nu va veti da seama ca este de post. In plus, prajitura de post cu morcovi se prepara cu ingrediente putine, ieftine si la-ndemana pe care le avem tot timpul in casa.
Nu trebuie sa va faceti griji ca veti obtine o prajitura cu gust de morcovi :). Aromele se intrepatrund iar prajitura are un gust minunat. Daca as gusta aceasta prajitura pentru prima data si m-ar intreba cineva ce contine, probabil ca nu as reusi sa ghicesc.
Noua ne place foarte mult prajitura de post cu morcovi si va recomand din suflet sa o incercati, chiar daca nu tineti post. Este una dintre cele mai simple prajituri dar, pe cat este de simpla, pe atat este de buna.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura de post cu morcovi (pentru o tava de 25/35cm):


- 4 morcovi (300-350gr)
- 200ml ulei
- 250ml apa minerala
- 200gr zahar
- 400gr faina
- 100gr stafide
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
Optional:
- 1 lingurita esenta de rom/vanilie pentru hidratarea stafidelor
- Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare reteta prajitura de post cu morcovi:


Cand folosesc stafide la prajituri, imi place sa le hidratez inainte. Nu este absolut necesar dar mi se pare ca au un gust mai bun. Pentru hidratarea stafidelor se poate folosi apa cu esenta de rom/vanilie sau suc de portocale.

Am pus stafidele intr-un castronel, am adaugat apa rece cat sa le acopere si 1 lingurita esenta de rom, am acoperit castronelul si le-am lasat sa stea cam 1.5 ore. Stafidele absorb apa cu esenta de rom si vor fi mai aromate. Daca va grabiti, puteti folosi apa calda (nu fierbinte) si timpul necesar pentru hidratare va fi mai scurt (30-45min.) 
Dupa ce s-au hidratat stafidele m-am apucat de prepararea prajiturii de post cu morcovi.
Am pus intr-un bol incapator faina cernuta, un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara si am amestecat usor. Am adaugat morcovii curatati de coaja si dati pe razatoarea mica si am amestecat bine.
Am adaugat apoi apa minerala, treptat, amestecand in acelasi timp. Am adaugat si uleiul, tot treptat, si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena. 
La sfarsit am adaugat si stafidele scurse de apa in care le-am hidratat si am mai amestecat putin.
Aceasta este compozitia pentru prajitura de post cu morcovi. Dupa cum vedeti, este foarte usor si este gata in cateva minute.
Compozitia pentru prajitura cu morcovi astfel preparata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi am pus tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 25-30 de minute. Daca aveti un cuptor pe gaz este bine sa o verificati dupa 20 de minute pentru ca se coace mai repede.
Dupa ce scoateti prajitura cu morcovi din cuptor este indicat sa ii faceti testul cu scobitoarea. Intepati prajitura la mijlocul tavii cu o scobitoare si, daca scobitoarea iese curata, prajitura este bine coapta.
Am lasat prajitura cu morcovi sa se racoreasca apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.
Trebuie sa recunosc ca am lasat-o sa se racoreasca dupa ce am taiat 2 bucatele din ea, una pentru mine si una pentru sotul meu (copiii dormeau). Mirosea atat de bine ca nu ne-am putut abtine :).
Spor la gatit si pofta buna !
P.S: Un alt dulce de post, surprinzator de gustos: Cornulete fragede cu bors (de post)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...