SALATA DE FASOLE PASTAI CU MAIONEZA SI USTUROI

iulie 14, 2016


Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi este o salata pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Se prepara foarte usor si este minunata ca aperitiv sau gustare. Are marele avantaj ca o putem prepara tot timpul anului pentru ca putem folosi si fasole pastai proaspata dar, la fel de bine, putem folosi si fasole pastai concelata sau chiar conservata.
Pentru a prepara salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi puteti folosi ce fasole va place, verde sau galbena, fideluta sau lata. In ceea ce priveste maioneza, cea mai buna este maioneza de casa dar, la fel de bine, se poate folosi si o maioneza din comert. Puteti pune in salata doar maioneza sau o parte maioneza si o parte smantana, in functie de preferinta. Daca sunteti la dieta, puteti prepara o salata de fasole pastai cu iaurt si usturoi :). Este foarte gustoasa si in aceasta varianta iar numarul de calorii este semnificativ mai mic.
Indiferent daca folositi maioneza, smantana sau iaurt, puteti ajusta cantitatile dupa gust.

Ingrediente necesare pentru a prepara salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi:


- 500gr fasole pastai
- 3-4 catei de usturoi
- 7 linguri de maioneza
- 3 linguri de smantana
- 1/2 legatura marar
- sare dupa gust

Mod de preparare reteta salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi:


Pentru a prepara aceasta salata, eu am folosit fasole pastai congelata, gata curatata si taiata. Am luat-o pe scurtatura :).
Daca folositi fasole pastai proaspata, o spalati, ii rupeti capetele si o taiati in bucati de dimensiunea dorita. Am pus la fiert apa cu sare si, cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat fasolea pastai. Timpul de fierbere poate sa difere si cel mai bine este sa o verificati. Fasolea trebuie sa fie fiarta dar sa nu fie nici prea moale.
Dupa ce a fiert fasolea, am luat-o imediat de pe foc, am strecurat-o, am clatit-o cu apa rece din abundenta si am lasat-o sa se scurga si sa se raceasca complet in strecuratoare.
Am mutat apoi fasolea pastai intr-un bol, am adaugat maioneza, smantana, usturoiul zdrobit si mararul tocat si am amestecat bine. 
La sfarsit am potrivit de sare si am mai amestecat putin.
Mie imi place foarte mult salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi imediat dupa preparare, alor mei le place rece, dupa ce a stat cel putin 30 de minute la frigider :).
Noi am servit-o cu paine proaspata. Un adevarat deliciu!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi

Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi este o salata pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Se prepara foarte usor si este minunata ca aperitiv sau gustare. Are marele avantaj ca o putem prepara tot timpul anului pentru ca putem folosi si fasole pastai proaspata dar, la fel de bine, putem folosi si fasole pastai concelata sau chiar conservata. Pentru a prepara salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi puteti folosi ce fasole va place, verde sau galbena, fideluta sau lata. In ceea ce priveste maioneza, cea mai buna este maioneza de casa dar, la fel de bine, se poate folosi si o maioneza din comert.

INGREDIENTS

Ingrediente neceasare pentru a prepara reteta salata de fasole pastai cu maioneza si usutroi
  • 500gr fasole pastai
  • 3-4 catei de usturoi
  • 7 linguri de maioneza
  • 3 linguri de smantana
  • 1/2 legatura marar
  • sare dupa gust

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi
  1. Se fierbe fasolea in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca complet in stracuratoare.
  2. Fasolea racita se muta intr-un bol pentru salata.
  3. Se adauga maioneza, smantana, usturoiul zdrobit si mararul tocat.
  4. Se amesteca bine.
  5. La sfarsit se potriveste de sare.
  6. Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi se poate servi imediat sau se poate tine la frigider aproximativ 30 de minute inainte de servire.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...