CHIFTELUTE CU TON

iulie 08, 2016


Noua ne plac foarte mult chiftelele, si cele din carne dar si cele din legume sau peste. Chiftelutele cu ton au insa o savoare aparte, sunt foarte gustoase si usor de preparat si sunt preferatele mele.
Chiftelutele cu ton sunt delicioase caldute, servite ca fel principal alaturi de o salata sau de garnitura preferata, la pranz sau la cina. Sunt foarte gustoase si reci, alor mei chiar le plac mai mult dupa ce se racesc, si se pot servi ca aperitiv sau ca gustare.
Pentru a prepara chiftelutele cu ton, eu folosesc 2 conserve de ton maruntit in ulei care este foarte gustos dar destul de moale si 1 conserva de ton bucati in suc propriu care este mai uscat.
Chiftelutele cu ton se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei. Desi de cele mai multe ori optez pentru varianta la cuptor, acum, dat fiind faptul ca suntem in mijlocul verii, am ales sa le prajesc, ca sa nu mai pornesc cuptorul :).


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chiftelute cu ton:


- 3 conserve de ton (2 conserve de ton maruntit in ulei si 1 conserva de ton bucati in suc propriu)
- 1 ou
- 3 cartofi potriviti
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 5-6 linguri de pesmet
- 1 legatura de patrunjel
- sare (doar daca este necesar) si piper dupa gust
Mai aveti nevoie de pesmet pentru modelat chiftelutele si ulei pentru prajit.

Mod de preparare reteta chiftelute cu ton :


Mai intai am pus cartofii la fiert. Fiind niste cartofi tari, care nu se farama absolut deloc, i-am curatat, i-am taiat bucati si i-am pus la fiert in apa cu sare. Daca aveti cartofi care se farama cand ii fierbeti, este mai bine sa ii fierbeti in coaja.
Dupa ce au fiert cartofii, i-am strecurat si i-am lasat sa se raceasca. In timp ce se raceau cartofii, am pus tonul la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-au racit cartofii i-am mutat intr-un bol incapator si i-am pisat. Am adaugat apoi tonul, cel care era bucati l-am zdrobit in prealabil cu furculita. Am mai adaugat ceapa data pe razatoarea mica si scursa, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat si oul si am asezonat cu putina sare si piper.
Am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena. Am adaugat si pesmetul, cate o lingura, amestecand in acelasi timp
Trebuie sa obtinem o compozitie destul de tare, mai tare decat cea pentru chiftelele din carne pentru ca aceste chiftele isi cam pastreaza textura si dupa ce sunt prajite, spre deosebire de chiftelele din carne care se intaresc. Daca credeti ca este necesar, puteti sa mai adaugati pesmet.
Compozitia pentru chiftelele cu ton este gata si acum le putem modela. Mie imi place sa le dau prin pesmet inainte de a le praji pentru ca se formeaza o crusta usor crocanta si super gustoasa :). 
Prin urmare, am luat cate o lingura din compozitie si, cu mainile ude, am modelat mici bilute pe care le-am tavalit prin pesmet apoi le-am pus la prajit in ulei incins.
Le-am lasat sa se rumeneasca pe toate partile, la foc potrivit, apoi le-am scos pe hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de ulei.
Noi am servit chiftelutele cu ton cu salata si ne-au placut tare mult. Sper din suflet sa incercati si voi aceasta reteta delicioasa! Va va placea cu siguranta! :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

  1. I will definitely be trying to make these because I don't eat red meat so a fish meatball option sounds perfect!

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...