CHIFTELE DE DOVLECEI CU BRANZA

iulie 02, 2016


Dragii mei, daca tot suntem in plin sezon al dovleceilor si se gasesc din abundenta prin piete si supermarketuri, m-am gandit sa profit si sa le pregatesc alor mei niste chiftele de dovlecei cu branza. Sunt absolut delicioase, usor de preparat si se pot servi atat calde cat si reci. Le puteti servi ca fel principal, impreuna cu o salata dar, la fel de bine, le puteti servi si reci ca aperitiv sau gustare.
Pentru a prepara chiftelele de dovlecei cu branza eu am folosit branza de burduf pentru ca ne place tare mult, dar puteti folosi ce branza va este pe plac, conditia este sa fie sarata. Puteti folosi chiar si o combinatie de branza si cascaval sau doar cascaval daca va place mai mult.
Noua ne plac foarte mult chiftelele de dovlecei cu branza, chiar si baietilor mei care nu sunt chiar cei mai mari fani ai dovleceilor :)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chiftele de dovlecei cu branza:


- 2 dovlecei (aproximativ 800gr)
- 1 ceapa
- 3 oua
- 200gr branza sarata
- 3-4 linguri de faina
- 3-4 linguri de pesmet
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura de marar
Mai aveti nevoie de pesmet pentru modelat chiftelele si ulei pentru prajit.

Mod de preparare reteta chiftele de dovlecei cu branza:


Am spalat dovleceii, i-am curatat de coaja si i-am dat pe razatoarea mare. I-am presarat cu putina sare si i-am lasat sa stea 10-15 minute, timp in care veti vedea ca dovleceii lasa foarte multa apa.
Am stors apoi dovleceii presandu-i intre palme si i-am pus intr-un bol incapator. Am adaugat cele 3 oua, branza de burduf faramata (sau data pe razatoarea mare, dupa caz), ceapa data pe razatoarea mica si scursa si mararul tocat. Am asezonat cu putina sare si piper si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena. Sare adaugati doar daca credeti ca este neceasar, tinand cont ca branza este sarata iar dovleceii au mai pastrat ceva din sarea cu care i-am presarat inainte de a-i stoarce.
Compozitia pentru chiftelele de dovlecei cu branza este moale in acest moment. Pentru a o ingrosa, am adaugat faina amestecata cu pesmet, treptat, amestecand in acelasi timp.
Trebuie sa obtinem o compozitie ceva mai moale decat cea pentru chiftelele din carne dar pe care sa o putem modela. Daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina si pesmet pana ajungeti la consistenta dorita. Nu trebuie insa nici sa exagerati pentru ca veti obtine niste chiftele prea indesate.
Am luat cate o lingura din acesta compozitie si, cu mainile ude, am modelat-o in forma de bila (aproximativ) pe care am tavalit-o prin pesmet apoi am turtit-o intre palme.Am repetat operatiunea pana s-a terminat compozitia.
Chiftelele de dovlecei cu branza astfel pregatite le-am pus la prajit in ulei incins si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti la foc potrivit.
Le-am scos apoi pe hartie absorbanta ca sa scape de excesul de ulei.
O alta varianta de a prepara chiftelele de dovlecei cu branza este sa lasati compozitia putin mai moale si sa le puneti la prajit cu lingura.
Noua ne plac foarte mult date in prealabil prin pesmet pentru ca se formeaza o crusta usor crocanta si delicioasa :).
Dupa cum va spuneam, puteti servi chiftelele de dovlecei cu branza calde sau reci, ca fel principal, gustare sau aperitiv. La noi au ajuns pe post de garnitura :)))
Spor la gatit si pofta buna!
P.S: Noi am facut si chiftele de cartofi cu branza, la fel de bune, dar la cuptor, ca sa fie mai dietetice.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Nu am mancat niciodata chiftele de dovlecei cu branza. Chiftelutele tale sunt foarte apetisante si le voi incerca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)
      Chiftelele de dovlecei cu branza sunt foarte gustoase si chiar merita incercate! :)

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...