CASCAVAL PANE

iulie 25, 2016


Eu sunt pur si simplu innebunita dupa cascavalul pane auriu, cu o crusta usor rumenita la exterior si cremos la interior... Absolut delicios! Si ai mei il mananca cu mare pofta, dar parca sunt ceva mai temperati fata de mine :).
Cascavalul pane se prepara extrem de usor si intr-un timp scurt, dar exista cateva reguli care trebuie respectate cand preparam aceasta reteta. Daca nu respectam aceste reguli exista riscul sa ne trezim cu cascavalul imprastiat prin toata tigaia si din acest motiv multi evita sa il prepare acasa.
Va voi detalia mai jos care sunt pasii care trebuie urmati pentru a obtine un cascaval pane care se topeste cumintel in crusta lui :)
Se poate servi ca gustare sau aperitiv cald, dar este atat de satios incat poate fi considerat o masa in sine, alaturi de o salata.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cascaval pane:


- 500gr cascaval de calitate
- 2-3 oua (in functie de marime)
- 3 linguri de faina
- 7-8 linguri de pesmet
- un praf de sare
- ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta cascaval pane:


Sa va povestesc mai intai despre cascaval. Acesta trebuie sa fie de calitate, preferabil un cascaval maturat, ca sa nu se topeasca prea repede.
Cascavalul se taie felii groase cam de un deget. Aceasta ar fi dimensiunea ideala.
Dupa ce am feliat cascavalul, am luat cate o felie de cascaval si am trecut-o mai intai prin faina, avand grija sa fie acoperita uniform. Am scuturat felia de cascaval de excesul de faina apoi am trecut-o prin ou batut cu un praf de sare, apoi prin pesmet si inca o data prin ou batut si pesmet.
Dupa ce trec cascavalul prin pesmet il presez usor cu mana, astfel incat pesmetul sa se aseze mai bine. De fiecare data trebuie sa avem grija ca felia de cascaval sa fie acoperita uniform. Dupa ce pregatim toate feliile de cascaval, le putem pune la prajit.
Cascavalul pane se prajeste in ulei bine incins astfel incat crusta sa se formeze rapid.
Prin urmare, am pus ulei in tigaie, cam un deget-un deget si jumatate, cat sa fie cel putin la nivel cu cascavalul, si l-am lasat sa se incinga bine. 
Am pus apoi feliile de cascaval la prajit. Le-am lasat sa se rumeneasca usor, cat sa devina crusta aurie, apoi le-am intors pe partea cealalta. 
Daca doriti o cursta mai crocanta, dupa ce feliati cascavalul il puneti la congelator 45min – 1 ora si, in acest fel, timpul de prajire poate fi mai mare.
Dupa ce s-a rumenit cascavalul pane pe ambele parti, l-am scos pe hartie absorbanta pentru a scapa de excesul de ulei.
Se serveste cald, cel mai bine merge cu o salata, si este delicios :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...