BISCUITI SARATI CU CASCAVAL

iunie 10, 2016


Biscuitii sarati cu cascaval sunt alegerea perfecta pentru acele momente cand aveti pofta de rontait sau daca doriti sa preparati un aperitiv simplu si gustos. Au o textura minunata, sunt usor crocanti dar fragezi, nici prea moi dar nici prea tari, iar in ceea ce priveste gustul, sunt absolut deliciosi.
Biscuitii sarati cu cascaval se prepara usor, cu ingrediente putine si la-ndemana, sunt potriviti pentru orice ocazie si sunt foarte apreciati si de cei mici si de cei mari. Ii puteti presara cu mac, susan, chimen sau ii puteti lasa simpli. In privinta cascavalului, puteti folosi de care va place, inclusiv resturi de prin frigider.
Noua ne plac foarte mult biscuitii sarati cu cascaval, in special baietilor mei care i-au mancat direct de pe hartia de copt la foarte putin timp dupa ce i-am scos din cuptor :).
Cantitatile de mai jos sunt pentru 2 tavi cu dimensiunea 25/35cm.

Ingrediente necesare pentru a prepara biscuitii sarati cu cascaval:

- 300gr faina
- 1 lingurita rasa de sare
- 70gr unt
- 200gr cascaval
- 150gr smantana
Pentru uns biscuitii: 1 galbenus de ou amestecat cu putina apa sau lapte
Pentru presarat deasupra (optional): mac, susan, chimen sau ce va place

Mod de preparare reteta biscuiti sarati cu cascaval

Am pus intr-un bol faina, o lingurita rasa de sare si untul taiat bucatele si am amestecat cu mana pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos.
Am adaugat apoi cascavalul dat pe razatoarea mare si am amestecat cu o lingura.
 Am adaugat si smantana si am inceput sa framant cu mana pana am obtinut un aluat dens si relativ tare. Daca vi se pare prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina.
Am acoperit apoi aluatul cu folie alimentara si l-am pus la frigider aproximativ o ora.
Dupa ce a trecut acest timp, am scos aluatul pentru buscuitii sarati cu cascaval si l-am impartit in 2 parti egale. Am pastrat o bucata iar pe cealalta am pus-o deoparte.
Bucatica de aluat pastrata am asezat-o pe hartia de copt si, cu ajutorul unui sucitor, am intins o foaie pe dimensiunea tavii (25/35cm) de aproximativ 2-3mm grosime. Ca sa-mi fie mai usor, desenez conturul tavii pe hartia de copt si, in acest fel, stiu exact cat trebuie sa intind foaia de aluat.
Daca va este greu sa intindeti aluatul il puteti aranja si cu mana pe margini sau la colturi si puteti ajusta marginile cu un cutit.
Dupa ce am intins foaia de aluat am taiat biscuitii mai intai patrate apoi in forma de triunghiuri (le puteti da orice alta forma doriti)
Dupa ce am taiat biscuitii sarati cu cascaval i-am intepat bine cu furculita (ca sa nu se umfle la cuptor) apoi i-am uns cu galbenus de ou si i-am preasarat cu mac, la cererea baietilor.
Am luat apoi hartia de copt cu tot cu biscuiti si am asezat-o pe spatele tavii. Mi se pare mai usor sa ii asez pe spatele tavii decat in tava :)
Am pus apoi tava cu biscuitii sarati cu cascaval in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15 minute. Timpul de coacere il puteti ajusta in functie de cat de crocanti doriti sa fie biscuitii.
Se procedeaza la fel cu cea de-a doua bucata de aluat.
Dupa cum vedeti sunt destul de usor de preparat si sunt cu mult mai gustosi si mai sanatosi decat biscuitii din comert. Noua ne plac tare mult biscuitii sarati cu cascaval si sper sa incercati si voi aceasta reteta delicioasa :)
Spor la gatit si pofta buna!
Daca va place sa rontaiti, va recomand si saratelele cu branza sau grisinele de casa :)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Multumim !!! Am incercat : sunt delicioase ! si copiilor mei le-au placut, desi ei preferau dulciurile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag :) Ma bucur ca v-au placut biscuitii sarati cu cascaval!

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...