TAHINI - PASTA DE SUSAN

martie 12, 2016



Tahini este o pasta din seminte de susan, des intalnita in bucataria arabeasca. Se serveste ca atare, ca sos, sau ca ingredient pentru alte preparate gen hummus, baba ghanoush sau halva.
Putem cumpara tahini din magazin, dar il putem prepara foarte usor si acasa. Avem nevoie doar de seminte de susan, ulei si un mixer vertical.
Cantitatea de ulei folosita pentru a prepara tahini o puteti adapta dupa preferinta, in functie de consistenta pe care doriti sa o obtineti. Tineti insa cont ca tahini trebuie sa ramana fluid.
Daca doriti sa utilizati tahini ca sos, mai adaugati sare, zeama de lamaie, usturoi si putina apa pentru a subtia sosul.

Ingrediente necesare pentru a prepara Tahini (pasta de susan) 


- 350gr seminte de susan
- 150ml ulei

Eu folosesc ulei de masline extravirgin pentru ca este pacat sa nu beneficiem de de toti nutrientii acestui ulei, dar se poate folosi si ulei de floarea soarelui sau ulei de susan.

Mod de preparare reteta Tahini (pasta de susan) 


Se incincinge tigaia la foc mic, se pun semintele de susan si se prajesc timp de 8-10 minute la foc mic amestecand continuu.
Ne putem da seama ca sunt gata si dupa mirosul care incepe sa se degaje in momentul cand sunt prajite. Se muta imediat semintele inntr-un vas adanc pentru a se racori. Daca raman in tigaie, depasesc timpul optim de prajire.
Dupa ce s-au racorit putin adaugam uleiul si mixam .Turnam compozitia intr-un borcan de sticla mare (600 -800 gr ) si dupa ce s-a racit il bagam la figider .
Tahini se mai poate adauga in diferite piureuri de legume, in dresinguri pentru salate, in mujdeiul de usturoi clasic sau in cel cu iaurt. Il mai puteti servi in loc de unt, intins pe paine prajita cu felii subtiri de usturoi deasupra. Este nemaipomenit pentru zilele cand simtiti ca va paste o raceala :).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...