CHIFLE UMPLUTE CU CIUPERCI, SUNCA SI CASCAVAL

martie 12, 2016


Dragii mei, daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai gatiti, va recomand aceste minunate chifle umplute cu ciuperci, sunca si cascaval. Sunt foarte gustoase si satioase, excelente pentru pranz, pentru o cina rapida sau ca gustare.
Am folosit chifle din comert, ca sa simplific lucrurile, deci tot ce am avut de facut a fost sa pregatesc umplutura si sa umplu chiflele :)
Am folosit o sunca afumata, pentru un plus de gust, dar merge si o sunca de praga sau orice altceva va place.
Haideti acum sa preparam impreuna chifle umplute cu ciuperci, sunca si cascaval, ca sa vedeti cat de simplu este.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chifle umplute cu ciuperci, sunca si cascaval:

- 5 chifle (de 50gr)
- 700gr ciuperci champignon
- 200gr sunca (preferabil afumata)
- 1 ceapa
- 1 legatura de marar
- 1-2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- 100-120gr cascaval
 Mai aveti nevoie de putin ulei pentru uns chiflele.

Mod de preparare reteta chifle umplute cu ciuperci, sunca si cascaval

Dupa cum va spuneam, chiflele sunt cumparate, deci trebuie sa pregatim umplutura.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Cand ceapa a devenit usor transparenta, am adaugat sunca taiata bucatele mici si am lasat in continuare, la foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa se rumeneasca si sunca un picut.
Am adaugat apoi si ciupercile tocate marunt si am tinut pe foc pana s-a evaporat apa lasata de ciuperci. Trebuie sa asteptam sa scada bine ca sa nu se moaie chiflele cand le vom umple. Dupa ce am oprit focul, am adaugat si mararul tocat.
In timp ce umplutura era pe foc, m-am ocupat de chifle.
Am luat cate o chifla, am taiat un capacel, apoi am scos miezul chiflei, lasamd cam jumatate de centimetru pana la coaja.
Dupa ce am scobit toate chiflele, le-am uns coaja cu putin ulei si le-am asezat in tava. Le-am umplut apoi cu amestecul de ciuperci si sunca, apasand usor cu lingura ca sa se distribuie uniform, si am presarat cascaval ras deasupra lor. Am asezat in tava si capacelele chiflelor.  
Chiflele umplute cu ciuperci, sunca si cascaval astfel aranjate le-am pus in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute. 

Trebuie doar sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca putin chiflele iar asta nu dureaza prea mult. Le urmariti si le rumeniti mai mult sau mai putin, dupa gust.
Chiflele umplute cu ciuperci, sunca si cascaval sunt delicioase si calde, dar si reci, le puteti servi dupa preferinta la pranz, la cina, ca gustare sau aperitiv.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Am vizitat blogul tau initial pentru reteta de chifle. Ma uitam dupa ceva simplu de incropit, ca sa imi inveselesc papilele gustative :-))) Cind am dat insa de blogul tau am fost vrajita pur si simplu de multimea si diversitatea retetelor. Un adevarat repertoriu... culinar international.
    Multam mult pentru efortul depus de a impartasi secretele tale si noua, celor mai incepatori, desi foarte dedicati artei culinare, sau cel putin ... mincatului :-))
    Numai bine si mult succes!!!

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...