SUPA DE MAZARE CU GALUSTE DE FAINA

februarie 19, 2016


Rapida si foarte gustoasa, supa de mazare cu galuste de faina este una dintre supele noastre preferate. Este o optiune excelenta pentru masa de pranz, indiferent de anotimp.
Puteti adapta reteta in functie de preferinte. Puteti, de exemplu, sa adaugati carne de pui sau de vita, sa inlocuiti galustele de faina cu galuste de gris, puteti folosi ce zarzavat va place si chiar puteti acri un picut supa.
Pentru noi cea mai buna combinatie este supa de mazare fara carne, cu galuste de faina pe care le adoram si musai cu marar :). E buna de te lingi pe degete! Sa stiti ca nu ni s-a intamplat pana acum sa ramana ceva pe-a doua zi.



Pentru galustele de faina am folosit reteta galustelor de la papricas pentru ca merg de minune la supa cu mazare. Va voi explica pe larg cum se fac, este foarte simplu si sunt minunate!

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de mazare cu galuste de faina:


- 500-600gr mazare (congelata)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 felie de telina
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- 1 lingurita cu varf boia de ardei dulce
- sare dupa gust
- 1.5-2 l apa (aproximativ)

Pentru galustele de faina aveti nevoie de:
- 2 oua
- 4 linguri cu varf de faina
- sare si piper dupa gust



Mod de preparare supa de mazare cu galuste de faina: 

Am tocat marunt ceapa, telina am taiat-o cubulete iar morcovii i-am taiat mai intai pe jumatate (pe lung), apoi feliute. Zarzavatul astfel pregatit l-am pus la calit cu 2 linguri de ulei in oala in care urmeaza sa prepar supa de mazare.
Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-au muiat putin legumele apoi am adaugat apa fierbinte (undeva intre 1.5 si 2l). Am lasat sa fiarba cateva minute apoi am adaugat si mazarea si am asezonat cu sare si boia de ardei dulce.
Am lasat supa de mazare sa ajunga iar la clocot si, intre timp, am pregatit galustele de faina. Am pus intr-un bol cele 2 oua, le-am batut bine cu furculita si am adaugat sare si piper. Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu furculita. Cantitatea de faina poate sa difere putin in functie de marimea oualor si de tipul de faina folosit.



Din acest motiv este bine sa adaugati faina treptat si sa va opriti in momentul in care ati obtinut un aluat ceva mai gros decat cel pentru clatite, dar fluid.
Intre timp supa mea de mazare a revenit la clocot. Daca mazarea nu e batrana, ar trebui sa fie aproape gata in acet moment. O verificati pentru ca galustele au nevoie doar de cateva minute ca sa fiarba.
Daca mazarea este in regula, putem adauga si galustele de faina in supa de mazare. Procedati in felul urmator: luati o lingurita, o bagati in supa, luati 1/3-1/2- 1 lingurita de aluat (in functie de cat de mari doriti sa fie galustele) apoi bagati lingurita in supa ca sa se desprinda galusca. Alternativ, puteti sa impingeti aluatul cu degetul de pe lingurita. Este mai simplu si mai rapid :).
Daca nu sunteti siguri de consistenta aluatului si nu stiti cum vor iesi galustele, procedati in felul urmator: puneti o lingurita de aluat in supa si vedeti ce se intampla. Daca se dezintegreaza, mai adaugati faina. Daca dupa ce a fiert circa 5 minute este prea tare, puteti sa mai adaugati in aluat putina apa sau lapte rece.
Galustele trebuie sa fiarba 5-7 minute (in functie de cat de mari sunt).
Dupa ce au fiert galustele am oprit focul la supa de mazare, am adaugat mararul tocat si am lasat-o sa stea cam 15 minute inainte de servire.
Va invit cu drag sa incercati aceasta minunata supa de mazare cu galuste de faina!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...