SPAGHETE CARBONARA

ianuarie 12, 2016



Spaghetele carbonara sunt una dintre cele mai populare si indragite retete de paste. Foarte gustoase si satioase, spaghetele carbonara se prepara foarte repede si sunt o optiune excelenta pentru pranz sau pentru cina.
Ca mai toate retetele, si reteta de spaghete Carbonara cunoaste diverse variante, unele mai simple, altele complexe. Noi preferam o varianta simpla, cu bacon si sos preparat din galbenusuri, parmezan si putina apa de la spaghete. Sosul este foarte cremos si consistent si nu este necesar sa adaugati smantana sau iaurt.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta spaghete Carbonara:

- 300gr spaghete ( sau alte paste )
- 250gr bacon
- 100gr parmezan razuit
- 4 galbenusuri
- 2 catei de usturoi
- sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare reteta spaghete Carbonara

Dupa cum va spuneam, spaghetele carbonara se prepara foarte repede, in timp ce fierb pastele pregatim sosul si apoi le amestecam :) Trebuie insa sa avem grija ca pastele sa fie fierbinti in momentul in care le amestecam cu sosul. Si acum, la treaba!
Mai intai am pus la fiert apa pentru paste, am adaugat sare si, cat timp a fiert apa, cat au mai fiert si pastele, m-am ocupat de sos.
Am taiat baconul fasii si l-am pus la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei. L-am tinut la foc mic ca sa se topeasca din grasime si l-am lasat sa se rumeneasca pana a devenit usor crocant. Mai spre sfarsit am adaugat in tigaie, alaturi de bacon, si cei 2 catei de usturoi tocati marunt. Dupa ce s-a rumenit frumos si a devenit usor crocant, am dat baconul deoparte si l-am lasat sa se racoreasca un pic.
Intre timp incepuse sa fiarba apa pentru spaghete si am pus spaghetele la fiert.
In continuare, pentru a prepara sosul pentru spaghetele carbonara, am pus galbenusurile intr-un bol, am presarat putina sare si piper negru macinat si le-am batut usor cu furculita. Am adaugat apoi cam 3 sferturi din cantitatea de parmezan si am amestecat. Restul de parmezan l-am pastrat pentru a presara pe spaghete la sfarsit.
In acest timp spaghetele fierbeau. Am luat cateva linguri de apa de la spaghete (vreo 5), am asteptat sa se racoreasca un pic (cat sa nu mai fie fierbinte, si am adaugat la amestecul de galbenusuri si parmezan ca sa se fluidifice usor.
Am mutat baconul prajit in alt vas incapator, am adaugat amestecul de galbenusuri si parmezan si am amestecat. In acest moment spaghetele erau fierte, am pus deoparte o ceasca din apa in care au fiert si am oprit focul.
Am strecurat rapid spaghetele si le-am pus imediat peste amestecul de bacon, galbenusuri si parmezan. Spaghetele trebuie sa fie fierbinti, asta inseamna ca trebuie sa va miscati repede. Dupa ce opriti focul le rasturnati imediat in strecuratoare apoi le puneti repede peste sos.
Am amestecat totul bine.
Dupa ce amestecati sosul si spaghetele, daca vi se pare ca nu au suficient sos, puteti sa mai adaugati putina apa din ceasca cu apa de la spaghete pe care v-am spus mai devreme sa o puneti deoparte. Nu este intotdeauna necesar. Daca va miscati repede cu spaghetele, acestea nu apuca sa se scurga complet si vor avea suficienta apa pentru sos. Daca nu, aveti cescuta de rezerva si puteti completa :).
Spaghetele carbonara se servesc fierbinti, presarate cu parmezan razuit si, eventual cu putin piper negru macinat. Si cu mare pofta :).
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...