SALATA MIMOZA

ianuarie 23, 2016


Salata Mimoza este o salata ruseasca, in straturi, aspectuoasa si foarte gustoasa. Este excelenta pentru o masa festiva. Se prepara foarte usor dar, dat fiind faptul ca este o salata in straturi, trebuie sa o preparati din timp si sa o tineti la rece cateva ore inainte de servire ca sa se intrepatrunda aromele. Inainte de a pune salata la frigider o acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu se usuce galbenusurile. Exista variante de Salata Mimoza care contin si un strat de branza sarata sau cascaval, iar in altele stratul de cartofi este inlocuit cu un strat de orez. In ceea ce priveste pestele, se foloseste in general peste conservat in ulei, maruntit sau bucati, de care va place. Eu am ales tonul pentru ca mi se pare ca merge cel mai bine la salate.
Salata Mimoza se poate prepara intr-ul bol oarecare, intr-un bol transparent sau intr-o forma de tort.


Ingrediente necesare pentru a prepara salata Mimoza:


- 2 conserve (de 170gr) ton in ulei, maruntit sau bucati, sau alt peste conservat in  ulei
- 6 oua fierte tari
- 3 morcovi
- 3 cartofi maricei
- 250-300gr maioneza
- 1 ceapa
- sare dupa gust (si, daca doriti, piper)

Mod de preparare Salata Mimoza:


Am pus mai intai cartofii si morcovii la fiert in apa cu sare. Se fierb pana intra furculita usor in ei. In timp ce fierbeau cartofii si morcovii am fiert si ouale, 8-10 minute ca sa fie tari. Tot acum puteti prepara si maioneza, daca nu aveti o maioneza cumparata.
Dupa ce au fiert cartofii si morcovii i-am scos din apa si i-am lasat sa se raceasca. Ouale le-am lasat sa se raceasca in apa, ca sa se curete mai usor.
Acum, ca aveam totul pregatit, ma puteam apuca sa asamblez salata Mimoza. Am asamblat-o intr-o forma de tort, ca sa ii puteti vedea mai bine straturile.
Am curatat cartofii de coaja si i-am dat pe razatoarea mare direct in forma. Dupa ce am razuit toti cartofii am presarat putina sare si i-am presat usor cu mana, doar cat sa se aseze mai bine. Peste stratul de cartofi am imprastiat ¼ din cantitatea de maioneza.
Urmeaza al doilea strat, tonul scurs in prealabil de ulei. Daca folositi ton bucati il faramati mai intai cu furculita.
Peste stratul de ton urmeaza un strat de ceapa tocata marunt si frecata cu putina sare, apoi ¼ din cantitatea de maioneza.
In continuare, am curatat ouale si am separat cu grija albusurile de galbenusuri.
Urmatorul strat al salatei mimoza este format din albusurile celor 6 oua, date pe razatoarea mare. Peste albusuri am presarat putina sare apoi am imprastiat ¼ din cantitatea de maioneza.
Urmeaza acum un strat de morcovi, curatati in prealabil de coaja si dati pe razatoarea mare. Peste morcovi am presarat putina sare si am intins cat de cat uniform restul de maioneza.
Urmeaza acum ultimul strat al salatei Mimoza, cele 6 galbenusuri date pe razatoarea mica.
Salata Mimoza este gata. Daca doriti o puteti servi imediat dar, daca aveti rabdare sa o tineti macar 1-2 ore la frigider, va fi mult mai gustoasa. Nu uitati sa o acoperiti cu folie alimentara ca sa nu se usuce galbenusurile de deasupra.
Sper din suflet sa incercati aceasta reteta pentru ca este minunata!
Spor la gatit si pofta buna!
Va recomand si salata Suba (Shuba), o alta salata ruseasca in straturi, absolut delicioasa :)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. in varianta originala se adauga si un strat de sfecla fiarta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varianta originala de salata Mimoza contine branza. Sfecla fiarta se foloseste la salata Shuba, care este asemenatoare.

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...