RULADA DE CARNE TOCATA CU OUA FIERTE

ianuarie 02, 2016

Rulada de carne tocata cu oua fierte este excelenta servita calda, alaturi de garnitura preferata, la pranz sau la cina, dar este extraordinar de buna si rece, servita ca aperitiv sau gustare.
Compozitia este asemanatoare cu cea pentru chiftele dar, rulada de carne tocata cu oua fierte fiind gatita la cuptor, este mult mai sanatoasa decat chiftelele prajite in ulei.
Ca sa potriviti mai usor compozitia pentru rulada de sare si condimente, dupa ce ati adaugat toate ingredientele si ati amestecat bine, luati o bucatica mica si o rumeniti intr-o tigaie teflonata ca sa o puteti gusta.

Ingrediente necesare pentru a prepara rulada de carne tocata cu oua fierte:

- 700gr carne tocata de porc
- 5 oua fierte (tari)
- 1 ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1/3 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita rasa de chimen macinat (optional)
- pesmet pentru tavalit rulada

Mod de preparare rulada de carne tocata cu oua fierte

Am pus mai intai ouale la fiert timp de aproximativ 8 minute, ca sa fie tari. Am lasat ouale sa se raceasca si m-am apucat de compozitia pentru rulada.
Am pus intr-un vas incapator carnea tocata, ceapa data pe razatoarea mica si scursa, usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat. Am asezonat cu sare, piper, cimbru si chimen macinat apoi am “framantat” carnea cu mana ca sa se omogenizeze. Puteti amesteca si cu o lingura dar cel mai bine se amesteca cu mana, framantand carnea ca pe un aluat. Cand terminati de amestecat/framantat, puteti praji o bucatica mica de carne ca sa verificati daca mai are nevoie de ceva.
Am asezat apoi carnea intre 2 folii alimentare si am intins-o cu sucitorul in forma de dreptunghi de aproximativ 25/35cm. Am masurat cu tava :).
Am indepartat folia de deasupra si am asezat ouale fierte si curatate de coaja pe o latura lunga a foii de carne, la margine.
Am inceput apoi sa rulez dinspre marginea pe care asezasem ouale fierte, ajutandu-ma de folia alimentara de dedesubt. Am rulat strans si am infasurat rulada de carne tocata cu oua fierte in folia alimentara pe care fusese. Am strans bine folia alimentara iar capetele ruladei le-am impins spre interior. Am rulat sulul de carne pe suprafata de lucru pentru a o modela astfel incat sa nu se mai vada locul de imbinare.
Am presarat pesmet intr-o tava, am desfacut rulada din folie si am impins-o usor in tava cu pesmet. Am tavalit-o prin pesmet astfel incat sa fie acoperita pe toate partile. 
Rulada de carne tocata cu oua fierte trebuie mutata acum in tava pentru cuptor. Ca sa nu se intample accidente, am ridicat tava in care se afla rulada (tava cu pesmet) deasupra tavii pentru cuptor si am lasat-o sa alunece usor :).
Am pus apoi rulada in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 de minute.
Dupa cum va spuneam si mai sus, rulada de carne tocata cu oua fierte este foarte gustoasa si calda, si rece. Daca doriti sa o serviti rece, ca aperitiv, o pastrati la frigider intreaga. Se taie mult mai frumos cand este rece.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...