GOGOSI RAPIDE

ianuarie 18, 2016

Dragii mei, de-a lungul timpului am testat nenumarate retete de gogosi, unele mai bune ca altele. Si din toate retetele incercate pana acum, aceasta mi se pare cea mai buna si cea mai rapida. Gogosile ies super pufoase, sunt absolut delicioase si se prepara in doi timpi si trei miscari. Cred ca in vreo 30 de minute aveti timp sa le si mancati :)
Pentru gogosile rapide (gogosi cu lingura, gogosi turnate) se foloseste praf de copt ca agent de crestere, nu drojdie. Din acest motiv aluatul se prepara foarte usor, in cateva minute, fara sa mai fie nevoie de framantare, si se poate folosi imediat. Tot ce aveti de facut este sa amestecati toate ingredietele intr-un vas si sa le puneti la prajit cu ajutorul unei lingurite.
Gogosile rapide se pot servi cu dulceata, cu sos de caramel sau de ciocolata sau pur si simplu pudrate cu zahar. Indiferent de varianta aleasa, sunt minunate!


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta gogosi rapide (gogosi cu lingura, gogosi turnate): 


- 200gr iaurt
- 1 ou
- 150gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci doriti sa fie gogosile)
- 1 plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- 1 lingurita de esenta de lamaie ( sau rom )
- ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta gogosi rapide (gogosi cu lingura, gogosi turnate)


Dupa cum va spuneam, pentru a prepara gogosile rapide trebuie doar sa amestecam toate ingredientele si sa le punem la prajit. Prin urmare, am pus intr-un bol oul, zaharul si zaharul vanilat si am mixat putin cat sa se omogenizeze.
Am adaugat esenta de lamaie si iaurtul si am mixat din nou, doar cat sa se amestece ingredientele.
Am adaugat apoi faina amestecata cu un praf de sare si praf de copt si am mixat pana am obtinut un amestec omogen.
Aluatul pentru gogosile rapide este un aluat destul de fluid, ceva mai gros decat aluatul pentru clatite si se poate folosi imediat dupa preparare.
Cei care ati mai facut gogosi din aluat dospit stiti ca dupa ce aluatul este gata, trebuie sa-l intindem cu sucitorul si sa decupam gogosile. Cand facem gogosi rapide lucrurile sunt mult mai simple :)
Deci, aluatul meu pentru gogosi fiind gata, am luat cate o lingurita de aluat si am pus la prajit in ulei incins. Trebuie sa va miscati repejor pentru ca se prajesc destul de repede.
Am lasat gogosile sa se rumeneasca pe ambele parti dupa care le-am scos pe hartie absorbanta.
Le-am pudrat cu zahar, pentru ca noua asa ne plac, dar sunt foarte bune si cu dulceata, sos de caramel sau ciocolata.
Sunt cele mai bune gogosi posibile!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Buna am incercat si eu sa fac. Au gust bun doar ca la mine nu au crescut deloc. Au ramas ca niste placintele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogosile rapide se umfla putin in timpul prajirii dar nu cresc precum gogosile cu drojdie. Daca te uiti in poza cu gogosile puse la prajit in tigaie, observi ca unele sunt mai rumenite si mai maricele iar altele mai deschise la culoare si mai micute.
      Dintr-o lingurita de aluat obtii o gogosica o idee mai mare dar moale, pufoasa si aerata la interior. Daca ti-au iesit moi si pufoase sunt ok. Daca sunt tari, probabil a fost o problema cu praful de copt.

      Ștergere
  2. Am incercat si eu, incantata :) foarte gustosi si rapid

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...