FURSECURI CU STAFIDE

decembrie 20, 2015


Mai este oare cineva care sa nu fi mancat cel putin o data fursecuri cu stafide? :) Nu cred! Sunt absolut minunate! Le gasiti in orice cofetarie, dar fursecurile cu stafide facute acasa sunt mult mai gustoase :). In plus, se prepara foarte usor, cu ingrediente putine, ieftine si la-ndemana.
Fursecurile pe care le vedeti in poze le-am facut pentru serbarea de Craciun de la scoala. Initial am avut de gand sa cumpar niste prajiturele dar, in ultimul moment m-am razgandit si am zis sa pregatesc eu ceva. Si primele care mi-au venit in minte au fost fursecurile cu stafide. Cand am ajuns cu ele la serbare si am vazut mormane de prajituri unele mai apetisante ca altele mi-am facut griji ca nu se va mai uita nimeni la fursecurile mele. Dar surpriza : fursecurile mele cu stafide au fost primele care s-au terminat :)
Pentru aceste fursecuri nu este necesar sa folositi agent de crestere. Ele vor creste putin datorita oualor si vor fi foarte fragede datorita untului din compozitie.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri cu stafide:

- 150gr unt la temperatura camerei
- 3 oua
- 230gr faina
- 150gr zahar pudra
- 150gr stafide
- 1 fiola esenta de vanilie (sau 2 lingurite)
- un praf de sare

Mod de preparare reteta fursecuri cu stafide :

Am pus intr-un castron untul la temparatura camerei, am adaugat zaharul pudra si am frecat cu lingura de lemn pana a devenit cremos. Daca doriti sa folositi zahar tos va trebui frecati ceva mai mult ca sa se topeasca.
Am adaugat apoi un praf de sare, esenta de vanilie si ouale si am mixat pana la omogenizare. Am adaugat apoi si faina, treptat, mixand in acelasi timp.
La sfarsit am adaugat si stafidele si am amestecat bine ca sa se distribuie uniform in compozitia de fursecuri.
Aluatul pentru fursecurile cu stafide astfel preparat este un aluat moale si l-am pus la frigider pentru 30 de minute. Obisnuiesc sa pun aluatul la frigider pentru ca se intareste untul din compozitie si se aseaza mai frumos in tava.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute am continuat prepararea fursecurilor cu stafide. Cu ajutorul unei lingurite am asezat gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele ca sa nu se uneasca in timpul coacerii.
Dupa ce am terminat de aranjat tava, am pus-o la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10 minute. Fursecurile cu stafide sunt gata in momentul in care au prins culoare pe margini. Se fac foarte repede si trebuie sa stati cu ochii pe ele ca sa nu se arda.
Fursecurile cu stafide se coc in 2-3 transe, in functie de dimensiunea tavii.
Dupa ce am scos tava din cuptor le-am lasat sa stea cateva minute apoi le-am desprins usor de pe hartia de copt si le-am lasat sa se raceasca.
Fursecurile cu stafide sunt delicioase si calde, si reci. Daca apuca sa se raceasca :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Fursecuri cu stafide

Mai este oare cineva care sa nu fi mancat cel putin o data fursecuri cu stafide? :) Nu cred! Sunt absolut minunate! Le gasiti in orice cofetarie, dar fursecurile cu stafide facute acasa sunt mult mai gustoase :). In plus, se prepara foarte usor, cu ingrediente putine, ieftine si la-ndemana.

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri cu stafide
  • 150gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 230gr faina
  • 150gr zahar pudra
  • 150gr stafide
  • 1 fiola esenta de vanilie (sau 2 lingurite)
  • un praf de sare

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta fursecuri cu stafide
  1. Se amesteca cu o lingura untul si zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa.
  2. Adaugati un praf de sare, vanilia si ouale si amestecati pentru a le incorpora.
  3. Adaugati faina si amestecati pentru incorporare.
  4. La sfarsit adaugati si stafidele si amestecati bine ca sa se distribuie uniform in compozitia pentru fursecurile cu stafide.
  5. Puneti aluatul la frigider pentru 30 de minute.
  6. Dupa 30 de minute scoateti aluatul din frigider. Folositi o lingurita pentru a aseza gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele ca sa nu se uneasca in timpul coacerii.
  7. Puneti fursecurile in cuptorul preincalzit (180°C) timp de aproximativ 10 minute sau pana cand prind culoare pe margini.
  8. Lasati fursecurile cu stafide sa se racoreasca aproximativ 5 minute in tava apoi le desprindeti de pe hartia de copt si le puneti pe un gratar sa se raceasca complet.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Eu fac des fursecuri cu stafide dar folosesc ulei în loc de unt. Încerc și variantă asta să văd cum sunt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate folosi si ulei dar, daca folositi unt, fursecurile cu stafide vor fi mai fragede.

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...