PASTE CU BRANZA SI SUNCA LA CUPTOR

noiembrie 26, 2015

Dragii mei, pe mine pastele ma scot intotdeauna din incurcatura cand nu stiu ce sa mai gatesc sau cand pur si simplu nu am timp. Se fac repede, in nenumarate variante si combinatii.
Pastele cu branza reprezinta una dintre cele mai simple retete. Adaugand insa cateva ingrediente suplimentare (oua, smantana si sunca) obtinem un preparat absolut delicios :). Pentru un plus de gust, va recomand sa folositi o sunca afumata.
Pentru coacere am folosit o tava de 25/35cm.

Ingrediente necesare pentru a prepara paste cu branza si sunca la cuptor: 


- 400gr paste (preferabil scurte)
- 250gr sunca (afumata sau sunca de Praga)
- 300gr branza sarata (telemea)
- 5 oua
- 250gr smantana
- sare si piper dupa gust
- ulei/unt si pesmet pentru uns si tapetat tava

Mod de preparare paste cu branza si sunca la cuptor : 


Intai de toate am pus pastele la fiert in apa cu sare (le fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj).
In timp ce fierbeau pastele, am pregatit restul ingredientelor. Am dat branza pe razatoarea mare iar sunca am taiat-o patratele mici. Am batut ouale cu furculita, adaugand putina sare si piper. Nu este nevoie de multa sare pentru ca branza si sunca sunt si ele sarate.
Peste ouale batute am adaugat smantana si am batut in continuare cu furculita ca sa se omogenizeze. Am adaugat apoi branza si sunca. Intre timp fiersesera pastele. Le-am strecurat, le-am clatit cu apa rece, le-am scurs bine si le-am pus peste restul ingredientelor, amestecand ca sa se omogenizeze.
Am uns o tava cu ulei (se poate folosi si unt) si am tapatat-o cu pesmet. Chestia asta este bine sa o faceti chiar daca tava este antiaderenta. Pastele nu se lipesc absolut deloc si, in plus, tava se va spala foarte usor :).
In tava astfel pregatita am turnat intregul amestec de paste, oua, smantana, branza si sunca apoi am pus tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25 de minute.
Timpul de coacere poate sa difere si cel mai bine este sa verificati pastele, ca sa nu se arda. Cand s-a inchegat compozitia, tava se poate scoate.
Pastele cu branza si sunca la cuptor sunt un adevarat deliciu calde, dar se pot servi si reci. Presupunand ca mai ramane ceva :)
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...