CIOCOLATA DE CASA

octombrie 06, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Intai de toate trebuie sa va spun ca eu am o relatie speciala cu ciocolata. Atat de speciala incat sotul meu are grija sa nu ramanem fara ciocolata pentru ca nu reactionez prea frumos :). Ciocolata de casa a fost de cand ma stiu si va ramane preferata mea. Din pacate le place si alor mei si sunt nevoita s-o impart cu ei :).
In ciocolata de casa puteti sa mai puneti nuci, alune, visine sau stafide sau puteti s-o puneti intre doua foi de napolitana. Mie imi place simpla, cu esenta de rom.
Reteta de ciocolata de casa este una dintre cele mai simple si ar fi chiar pacat sa nu preparam acasa acest desert minunat, de o mie de ori mai bun decat ce gasim prin magazine.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta ciocolata de casa:

- 380gr lapte praf integral
- 350gr zahar
- 120ml apa
- 125gr unt
- 60gr cacao
Optional:
- 3 lingurite esenta de rom ( sau ce alta aroma va place )

Mod de preparare reteta ciocolata de casa

Pentru a prepara ciocolata de casa, trebuie sa preparam mai intai un sirop din apa si zahar. Prin urmare, am pus zaharul si apa intr-o craticioara, pe aragaz.
Din momentul in care a inceput sa fiarba, am mai tinut la foc mic inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Consistenta acestui sirop influenteaza in mod direct consistenta ciocolatei de casa. Daca il lasati sa fiarba mai mult, ciocolata va fi mai tare si mai uscata.
Dupa ce au trecut cele 5 minute de fierbere, am luat siropul de pe foc, am adaugat untul si am amestecat pana s-a topit. Dupa ce s-a topit untul am adaugat si esenta de rom si am amestecat. Nu este necesar sa lasati siropul sa se raceasca. Dupa ce adaugati untul oricum nu va mai fi foarte fierbinte.
Intr-un alt vas, am amestecat laptele praf si cacaoa. Trebuie sa amestecati bine sau chiar sa le cerneti ca sa nu va alegeti cu cocoloase de lapte praf in ciocolata. Peste acest amestec de lapte praf si cacao am turnat siropul, amestecand in acelasi timp. Si de aceasta data trebuie amestecat bine pentru a obtine un amestec omogen, fara cocoloase uscate prin el.
In continuare, am turnat ciocolata intr-o tava tapetata cu folie alimentara (ca sa nu se lipeasca). Tava cu ciocolata de casa am pus-o la frigider pentru 2 ore, ca sa se intareasca. Dupa ce se intareste puteti taia ciocolata de casa dupa plac.
Trebuie sa recunosc ca la noi doar jumatate de tava a stat 2 ore la frigider pentru ca dupa vreo jumatate de ora nu am mai rezistat si am taiat cateva bucatele de ciocolata :) Cam moale dar DELICIOASA!!! Si sa stiti ca ciocolata de casa este foarte buna si calda. Noi am mancat si inainte de a o pune in tava.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

9 comentarii

  1. Trebue să recunosc că î-mi place ciocolata la nebunie d-ar nu a-m știut cum să o pregătesc.D-ar acum după ce am văzut rețeta de la dv.sper să am un platou întreg cu ciocolată de casă pe masa mea de sărbătorile de anul nou să î-mi servesc colindătorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, in aceste conditii, vin si eu cu colindul :)

      Ștergere
  2. Este prima reteta de foi si crema care mi a placut f mult.Din cate am facut este singura care a iesit cum vroiam

    RăspundețiȘtergere
  3. Este prima reteta de foi si crema care mi a placut f mult.Din cate am facut este singura care a iesit cum vroiam

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca voi face si eu ciocolata , chiar daca trebuie sa triplez dozele si costa cam mult laptele praf dar din cand ìn cand se poate face ! RETETA E USOARA SI EXPLICITA ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie nu mi-a iesit..si asta ca am respectat gramajul la fiecare ingredient

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau ca nu ti-a iesit ciocolata de casa. Trebuie insa respectati si pasii retetei. Probabil ca nu ai fiert siropul suficient.

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...