RATATOUILLE LA CUPTOR

septembrie 21, 2015

Ratatouille este o tocana de legume ce provine din bucataria franceza. In varianta clasica, Ratatouille se prepara prin fierberea legumelor ( vinete, ceapa, dovlecei, ardei si rosii ) impreuna sau separat. Dar, cum legumele gratinate au o savoare aparte, am optat pentru un delicios Ratatouille la cuptor :).
Se poate servi ca atare sau pe post de garnitura. Versiunea malteza de Ratatouille, spre exemplu, este insotita de peste prajit :).
Pentru coacere am folosit o tava de 25/35cm.

Ingrediente necesare pentru a prepara Ratatouille la cuptor:

- 2 vinete potrivite
- 2 dovlecei
- 2 ardei rosii
- 1 conserva rosii cubulete (400gr)
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 3-4 linguri de ulei
- 1-2 frunze de dafin
- sare, piper si cimbru dupa gust
- 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare :

M-am ocupat mai intai de vinete. Le-am spalat, le-am taiat rondele si le-am presarat cu sare. Le-am tinut intr-o strecuratoare aproximativ o ora ca sa se scurga apa pe care o vor lasa. In felul acesta, vinetele nu vor fi amare.
Am pregatit apoi sosul de rosii, care va sta la baza legumelor. Am mixat in blender rosiile din conserva, ceapa, usturoiul si o lingura de ulei. Sosul astfel obtinut l-am asezonat cu sare, piper si cimbru. Puteti pune si alte condimente, dupa preferinta.
Am continuat cu pregatirea legumelor. Am scos cotoarele ardeilor si i-am taiat rondele iar dovleceii tot rondele, cu tot cu coaja. 
Sosul si legumele fiind pregatite, am trecut la asamblare.
Am turnat sosul in tava (25/35mp), l-am intins uniform iar deasupra am pus o frunza de dafin (rupta in doua pentru ca era maricica). Peste sosul din tava am asezat legumele alternativ: o feliuta de vanata, una de dovlecel si una de ardei, apoi de la capat.
Se pot aseza in spirala sau in ce forma va place :). Dupa ce am terminat de aranjat legumele le-am stropit 3 linguri de ulei si le-am asezonat cu sare, piper si cimbru.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, ca sa se rumeneasca. 
 Dupa ce am scos tava cu Ratatouille din cuptor, am presarat deasupra patrunjel proaspat, pentru a-i desavarsi gustul. Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Iubita, trebuie să recunosc ca nu am făcut niciodată ratatouille la cuptor, am făcut doar pe aragaz. Dar arată bine și voi încerca și asa

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...