LANGOSI CU BRANZA

august 24, 2015

Vreau sa va spun ca nu am mai facut langosi cu branza de vreo 3 ani de zile, daca nu chiar mai mult. Pur si simplu uitesem de ei :).
Desi langosii sunt cu branza sarata, mie imi place sa ii pudrez cu putin zahar. De data asta pur si simplu nu am apucat, atat de repede s-au mancat. Cat pe ce sa nu reusesc nici poza sa le fac :). Sunt si foarte usor de preparat, nici nu merita sa bateti drumul sa-i cumparati. Si, nu cred ca este nevoie sa va mai spun, langosii cu branza facuti acasa sunt mult mai gustosi :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta langosi cu branza:


- 450gr faina
- 300ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata ( 7gr )
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 250gr branza telemea
- ulei pentru prajit si pentru modelat langosii cu branza

Mod de preparare langosi cu branza:


Am pus intr-un castron incapator 300ml apa, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita de sare. Am adaugat apoi faina amestecata cu drojdie, in ploaie, amestecand in acelasi timp.
Cand am terminat de adaugat faina, am framantat aluatul 2-3 minute. Aluatul de langosi este moale si lipicios iar framantarea lui este o adevarata placere… Cand am terminat si cu framantatul, am acoperit castronul cu un prosop curat si am lasat aluatul sa dospeasca vreo 45 de minute.
Dupa cele 45 de minute aluatul meu crescuse frumos. Am uns suprafata de lucru cu ulei din belsug, m-am uns si pe maini cu ulei si am impartit aluatul in bucatele cam cat un ou maricel. Am uns fiecare bucatica de aluat cu ulei si le-am lasat sa se odihneasca 10 minute.
Inainte de a trece la modelarea langosilor, vreau sa va atrag atentia ca aluatul este moale si lipicios si trebuie sa lucrati cu mult ulei. Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu mana, dandu-i o forma aproximativ rotunda, si am asezat in mijloc 1-2 linguri de branza data pe razatoarea mare. Am pliat apoi aluatul ai am apasat pe margini ca sa se lipeasca. Langosii cu branza astfel aranjati i-am pus la prajit in ulei incins si i-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Cand mutati langosii cu branza in tigaie trebuie sa aveti mana unsa cu ulei si sa-i manevrati cu grija.
Dupa ce s-au rumenit frumos i-am scos pe hartie absorbanta ca sa scape de excesul de ulei.
Langosii cu branza sunt deliciosi calzi. La noi nu au apucat sa se raceasca :).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Langosi cu branza

Vreau sa va spun ca nu am mai facut langosi cu branza de vreo 3 ani de zile, daca nu chiar mai mult. Pur si simplu uitesem de ei :). Desi langosii sunt cu branza sarata, mie imi place sa ii pudrez cu putin zahar. De data asta pur si simplu nu am apucat, atat de repede s-au mancat. Cat pe ce sa nu reusesc nici poza sa le fac :). Sunt si foarte usor de preparat, nici nu merita sa bateti drumul sa-i cumparati. Si, nu cred ca este nevoie sa va mai spun, langosii cu branza facuti acasa sunt mult mai gustosi :)

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta langosi cu branza
  • 450gr faina
  • 300ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata ( 7gr )
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 250gr branza telemea
  • ulei pentru prajit si pentru modelat langosii cu branza

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta langosi cu branza
  1. Amestacati intr-un bol faina si drojdia, uscate.
  2. Intr-un alt bol, mai incapator, puneti 300ml apa calduta, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita de sare. Amestecati usor.
  3. Adaugati faina amestecata cu drojdie, in ploaie, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn. Trebuie sa obtineti un aluat moale si lipicios.
  4. Dupa ce adaugati toata faina trebuie sa mai framantati aluatul cu mana timp de 2-3 minute.
  5. Acoperiti bolul cu aluat cu un prosop sau cu folie alimentara si lasati-l la crescut, la caldura, timp de aproximativ 45 de minute.
  6. Va ungeti pe maini si suprafata de lucru cu ulei si impartiti aluatul pentru langosii cu branza in bucatele cam cat un ou mai mare. Ungeti fiecare bucatica de aluat cu ulei si lasati-le sa se odihneasca 10 minute.
  7. Luati o bucatica de aluat, o intindeti cu mana in forma aproximativ rotunda si asezati in mijloc 1-2 linguri de branza rasa.
  8. Impaturiti aluatul si apasati marginile ca sa se lipeasca.
  9. Continuati cu celelalte bucatele de aluat.
  10. prajitu langosii cu branza in ulei incins si lasati-i sa se rumeneasca pe ambele parti.
  11. Scoateti langosii cu branza pe hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de ulei.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

6 comentarii

  1. Oh amincercat reteta ta de langosi ieste rapida si au iesit foarte buni multumim si mult noroc incontinuoate felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos! Ma bucur ca v-au placut langosii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut si eu langosi si sunt foarte buni

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut si eu langosi si sunt foarte buni

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioi ce-mi mai plac langosii cu branza sa-mi trimiteti si mie vreo 10

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...