SUPA DE ROSII CU GALUSTE

iulie 13, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de rosii cu galuste:


- 4kg rosii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 felie de telina
- 1-2 linguri de ulei
- 1 legatura patrunjel sau leustean

Pentru galuste aveti nevoie de:

- 4 oua
- 32-33 lingurite cu varf de gris
- 1 lingurita delikat
- 1 varf de lingurita piper
- 1 lingurita de ulei



Ca sa obtineti o supa de rosii super gustoasa trebuie sa folositi rosii foarte-foarte coapte. Puteti sa mai adaugati la supa ardei gras, patrunjel radacina sau pastarnac. Zahar eu nu pun la supa de rosii.
Supa de rosii se poate prepara cu galuste, cu orez sau cu taitei. Eu ador supa de rosii cu galuste asa ca va voi povesti despre aceasta varianta :).
Pentru a prepara supa am folosit o oala mare de 7,5l. Daca doriti o cantitate mai mica de supa va trebui sa tineti cont de reteta de baza pentru galuste: 8 lingurite cu varf de gris pentru 1 ou mediu. Cantitatea de gris poate sa difere in functie de marimea oului si tipul de gris.
Puteti prepara supa de rosii si cu taitei de casa.

Mod de preparare supa de rosii cu galuste:


Am spalat rosiile, le-am taiat in 4-8 bucati (in functie de marime) si am indepartat cotoarele. Le-am pus apoi intr-o oala mare, am pus apa pana la nivelul rosiilor si le-am pus la fiert. Am acoperit oala si am lasat rosiile sa fiarba pana s-au muiat, astfel incat sa le pot pasa cu usurinta.




Dupa ce au fiert rosiile le-am strecurat apoi le-am pasat prin sita. Sucul de rosii astfel obtinut l-am pus inapoi in oala impreuna cu apa in care au fiert rosiile. Aceasta este supa de rosii pe care am asezonat-o cu sare si am pus-o iar la fiert.
Am mai adaugat ceapa tocata marunt, morcovii si telina date pe razatoarea mare. Am lasat zarzavatul sa se moaie putin, apoi am adaugat uleiul la supa si am pregatit galustele.




Am batut ouale cu furculita apoi am adaugat o lingurita de delikat (puteti pune sare daca nu va place), 1 varf de piper si grisul, treptat, amestecand in acelasi timp. La sfarsit am adaugat si uleiul. Am pus 33 lingurite cu varf de gris, adica o lingurita in plus pentru cele 4 oua. Aluatul pentru galuste trebuie sa fie ca o smantana mai groasa si, daca ridicati furculita, sa curga intrerupt. Am lasat aluatul sa se odihneasca 10-12 minute.
Dupa ce a trecut timpul de odihna, am dat focul mic la supa si am turnat putina apa rece ca sa nu mai clocoteasca. Am luat apoi cate o lingurita de aluat si am pus in supa. Dupa ce am pus toate galustele am acoperit oala si dupa vreo 2 minute am amestecat usor in supa. Nu amestecati imediat ca sa nu se farame galustele. Galustele trebuie sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita, pana se lasa la fund.
Dupa ce am oprit focul am adaugat putin patrunjel tocat si am mai lasat sa stea vreo 15 minute inainte de servire.
Se serveste calda, cu mare pofta dar este foarte buna si rece :).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

7 comentarii

  1. Nici nu mai stiu ce sa gatesc. Ciorba din rosii proaspete vara este foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Deja ma gandesc la alte variante de supa de rosii :).

      Ștergere
  2. Imi place mai mult decat supa clasica de galusti, pentru ca rosiile ii dau un gust aparte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, supa de rosii cu galuste! Ce bunatate! Multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite acum am pe foc o supa de rosii cu galuste. Miroase super fain si abia astept sa fie gata!

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...