OUA CU SUNCA SI ROSII

iulie 07, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara oua cu sunca si rosii:

- 5 oua
- 3 rosii potrivite
- 100gr sunca
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei
O reteta rapida dar delicioasa, ouale cu sunca si rosii sunt potrivite pentru micul dejun dar si pentru pranz cand nu aveti timp sa pregatiti altceva. Puteti folosi sunca de Praga sau afumatura fara grasime (pastrama, muschiulet afumat etc). Daca optati pentru Kaizer sau costita, nu mai puneti ulei in tigaie. In alta ordine de idei, puteti prepara doar oua cu rosii, fara sunca. Mie imi plac mai mult. Sunca o pun la cererea sotului meu care este carnivor convins :). Daca nu aveti rosii proaspete, puteti folosi rosii din conserva.

Mod de preparare oua cu sunca si rosii:


Am pregatit mai intai rosiile. Rosiile se pot curata de coaja sau nu, dupa preferinta si se pot taia cubulete sau se pot da pe razatoare. Mie imi place sa le curat de coaja si sa le dau pe razatoarea mare.
Am taiat sunca bucatele mici si am pus-o sa se rumeneasca un picut intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Am tinut sunca pe foc pana si-a schimbat usor culoarea apoi am adaugat si rosiile.
Am asezonat cu sare si piper si am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana a scazut sosul. Am adaugat apoi ouale batute cu furculita. Aceasta compozitie de tine pe foc pana se incheaga, amestecand des sau mai rar, daca doriti bucati mai mari.
Ouale cu sunca si rosii se servesc calde, cu painica proaspata. O nebunie!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...