CARTOFI WEDGES

iulie 04, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofii Wedges:

- 2kg cartofi
- 1/2 lingurita boia de ardei (iute sau dulce, dupa preferinta)
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 varf lingurita piper
- 1 lingurita si jumatate sare
- 1 lingurita rozmarin
- 4 linguri ulei
optional: 1/2 lingurita chimen macinat
Cartofii wedges reprezinta o garnitura delicioasa si o alternativa mai sanatoasa pentru cartofii prajiti. Se pot gati cu tot cu coaja sau fara. Eu prefer sa-i curat de coaja. In privinta condimentelor, puteti folosi ce va place: piper, chimen macinat, boia iute sau dulce, usturoi, cimbru etc. Mie imi plac picanti, cu muulta boia de ardei iute :).
Pentru coacerea cartofilor am folosit 2 tavi. Deci intra cam 1kg de cartofi intr-o tava.

Mod de preparare cartofi Wedges:

Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in functie de marime in 4-6 bucati. Trebuie sa aveti grija sa nu fie diferenta foarte mare intre bucatile de cartofi, altfel nu se vor coace uniform.
Dupa ce am taiat toti cartofii i-am pus intr-un castron incapator, am turnat uleiul peste ei si am amestecat bine. Am amestecat toate condimentele intr-un castronel si apoi le-am adaugat peste cartofi, amestecand bine ca sa se acopere uniform.
Am asezat apoi cartofii in cele doua tavi (o tava teflonata si tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt). Cele doua tavi se pot pune la cuptor impreuna sau separat. Daca le puneti impreuna vor avea pozitii diferite in cuptor si cartofii se vor rumeni diferit.
Cei de sus se vor coace mai incet si vor fi mai moi iar cei care sunt mai jos se vor coace mai repede si vor fi mai uscati si mai crocanti. Eu prefer sa pun tavile impreuna pentru ca sotului meu ii plac cartofii mai crocanti iar mie mai moi si asa impacam si capra si varza :).
Am pus deci cele 2 tavi in cuptorul incalzit. Tava de la cuptor care era mai jos a stat cam 30 de minute iar cealalta, asezata mai sus, a stat aproximativ 50 de minute. Timpul de coacere difera in functie de pozitia tavii in cuptor si cel mai bine este sa-i verificati dupa 30 de minute, intepandu-i cu o furculita. Mai spre sfarsitul coacerii dati focul putin mai tare ca sa se formeze crusta aceea delicioasa :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Si eu bag doua tavi odata, dar si le inversez pozitia ca sa se faca cam la fel. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac f m cartofii! Nu-i cojesc pt k chiar sub coaja e c m mare parte din vitamine si minerale, deci îi razui k pe cei noi, scotand nodurile bine.1,2 îi tai patratele pe1platou de lemn si-n ulei mult ii prajesc f repede,apoi scurg uleiul3 adaug de toate, 4pizza e!e cu 2oua batute, cascaval ras masline si mai nou prune prajite pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...