SPAGHETE CU PASTRAMA AFUMATA SI ROSII

iunie 26, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara spaghete cu pastrama afumata si rosii:


- 350gr spaghete
- 800gr rosii
- 300gr pastrama afumata
- 1-2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust

Pentru a prepara spaghetele cu pastrama afumata si rosii va recomand cu caldura sa folositi rosii proaspete, de gradina. Sunt foarte gustoase iar sosul obtinut va fi delicios. Pe timp de iarna puteti folosi rosii din conserva. In ceea ce priveste afumatura, eu am folosit pastrama de porc afumata dar merge orice afumatura fara grasime sau chiar sunca de Praga. Puteti sa mai adaugati 2-3 catei de usturoi si niste patrunjel tocat.

Mod de preparare:


M-am ocupat mai intai de rosii, ca sa le am pregatite. Le-am spalat, le-am curatat de coaja si e-am dat pe razatoarea mare. Daca rosiile sunt foarte coapte se curata foarte usor cu cutitul fara sa fie necesar sa le opariti in prealabil.
Cand am terminat cu rosiile am tocat pastrami afumata fasii micute si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Am tinut-o pana si-a schimbat usor culoarea apoi am adaugat si rosiile. Am asezonat cu sare si piper si am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana a scazut putin sosul.
Sosul trebuie condimentat bine ca sa dea gust si spaghetelor. Intre timp, am fiert si spaghetele in apa cu sare.
Cand a fost sosul gata am adaugat spaghetele fierte si scurse, am amestecat bine si am lasat sa stea cam 15 minute inainte de servire.
Spaghetele cu pastrama afumata si rosii se pot servi cu parmezan/cascaval ras sau smantana. Noua ne plac cu cascaval ras si smantana.
Spor la gatit si pofta buna!
P.S: M-am chinuit ceva sa pozez farfuria. Cel mic avea chef de joaca :)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...