SALATA DE CARTOFI CU AFUMATURA SI MAIONEZA

iunie 28, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara salata de cartofi cu afumatura si maioneza:

- 1,2kg cartofi
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 3-4 castraveti murati
- 300gr afumatura
Pentru sosul de maioneza light aveti nevoie de:
- 1 cartof fiert in coaja
- zeama de la 1/4 lamaie
- 280gr iaurt (2 paharele)
- 1 galbenus de ou fiert tare
- 2 linguri ulei
- 1 lingura mustar
- sare si piper, dupa gust

Salata de cartofi cu afumatura si maioneza este o salata delicioasa si foarte satioasa. Afumatura trebuie sa fie neaparat fara grasime. Puteti folosi pastrama afumata de porc sau de pui, muschi file afumat sau ceva similar. In ceea ce priveste maioneza, eu am folosit sosul de maioneza light.
Daca nu doriti sa puneti castraveti murati la salata, puteti pune o lingura si jumatate de otet sau zeama de lamaie. 


Mod de preparare salata de cartofi cu afumatura si maioneza:


Am fiert cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare si, separat, am fiert un ou pentru sosul de maioneza light. Oul trebuie fiert cam 7-8  minute, ca sa fie tare.
Dupa ce am fiert cartofii si oul, am pregatit sosul de maioneza light. Am pus intr-un castron cartoful fiert si curatat de coaja si galbenusul de ou si le-am pisat cu o furculita.
 Am adaugat apoi si celelalte ingrediente (iaurtul, zeama de lamaie, mustarul si uleiul) si am pasat totul prin sita, intr-un vas, adaugand sare si piper.
Compozitia astfel obtinuta am mixat-o 2-3 minute ca sa se omogenizeze. Mai multe detalii si imagini pentru prepararea sosului de maioneza light gasiti aici.
In continuare, m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa marunt, castravetii murati i-am tocat in functie de marime (feliute sau intai jumatati si apoi feliute) iar ardeiul l-am taiat fasii micute. Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat in sferturi, apoi feliute. Am presarat sare apoi am adaugat sosul de maioneza light si am amestecat bine.
Am taiat si afumatura fasii, rosiile feliute, le-am adaugat la salata de cartofi cu afumatura si am amestecat ceva mai usor ca sa nu se farame carnita si rosiile. Si cam atat. Acum se poate savura.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...