MACROU LA CUPTOR

iunie 09, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara macrou la cuptor:

- 5 bucati de macrou
- 2 catei de usturoi
- jumatate de lamaie (aproximativ)
- 2-3 frunze de dafin
- sare dupa gust
- ulei pentru uns tava
Daca ar fi sa intocmesc un top al retetelor cu peste, macroul la cuptor ar fi pe primul loc. Este foarte usor de preparat si delicios. Pentru a prepara aceasta reteta va recomand sa alegeti pesti mai mari. Cu cat macroul este mai mare, cu atat va fi mai gustos. Aveti grija sa curatati bine pestele pe interior chiar daca folositi macrou eviscerat. De cele mai multe ori nu este curatat cum trebuie.
Puteti folosi si alte soiuri de peste cu piele, dupa preferinta. Mie imi place foarte mult macroul si, in plus, are putine oase :)

Mod de preparare macrou la cuptor:

Pestele fiind congelat, l-am lasat mai intai sa se dezghete in frigider. Chiar daca dureaza mai mult, este mai sigur asa decat la temperatura camerei mai ales acum, pe timp de vara. Dupa ce s-a dezghetat l-am curatat bine pe interior si l-am spalat. Capetele le-am dat deoparte pentru ca nu ne plac.
Am facut apoi cate doua crestaturi perpendiculare pe fiecare peste si am presarat sare. In fiecare crestatura am pus cate o feliuta de usturoi si jumatate de felie de lamaie. Daca pestii sunt mai mari puteti face cate trei crestaturi.
Am asezat apoi pestele intr-o tava antiaderenta unsa cu putin ulei. Dupa ce am asezat pestii in tava le-am pus la fiecare in burtica jumatate de frunza de dafin si 2-3 feliute de usturoi.
Dupa ce s-a incheiat si aceasta operatiune am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus-o la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
In ceea ce priveste garnitura, mie mi se pare ca macroul la cuptor merge cel mai bine cu piure de cartofi sau niste cartofi natur.
Spor la gatit si pofta buna !
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

5 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...