INGHETATA DE CIOCOLATA

iunie 20, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara inghetata de ciocolata:

- 350ml frisca lichida indulcita
- 500ml lapte
- 200gr ciocolata amaruie
- 2 linguri cu varf de cacao
- 3 lingurite de esenta de rom
Inghetata de ciocolata este inghetata noastra preferata. Pe timp de vara se intampla foarte rar sa ne lipseasca din congelator iar pe timp de iarna... inghitim in sec si ne consolam cu o ciocolata calda J Nu este necesar sa adaugati zahar.

Mod de preparare inghetata de ciocolata: 

Pentru a prepara inghetata de ciocolata am pregatit mai intai un sos de ciocolata.
Am pus intr-o craticioara pe aragaz 500ml lapte, 200gr ciocolata amaruie si doua linguri cu varf de cacao. Am tinut la foc mic, amestecand des, pana s-a topit ciocolata.
Am obtinut un fel de sos de ciocolata pe care l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat si 3 lingurite de esenta de rom ( ca sa se pastreze aroma mai bine ) In continuare, am mixat frisca lichida pana s-a intarit apoi am adaugat sosul de ciocolata (racit intre timp ) si am amestecat cu lingura ca sa se omogenizeze.
Aceasta compozitie am turnat-o in 2 vase ( ca sa inghete mai repede ) pe care le-am pus la congelator.
Dupa o ora am scos cele doua vase din congelator si am mixat cateva secunde inghetata ca sa nu formeze cristale de gheata. Aceasta operatiune trebuie sa o mai repetati de doua ori la interval de o ora. In functie de dimensiunea recipientului pe care il folositi inghetata poate sa se intareasca mai repede sau mai greu. Daca este prea tare nu insistati sa o mixati.
Dupa cateva ore bune ( vreo 7 sau 8 ) am putut savura inghetata de ciocolata.
Spor la gatit si pofta buna!
PS: Daca sunteti iubitori de ciocolata, va recomand si reteta de ciocolata de casa :) Este delicioasa!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...