CIULAMA DE PUI

iunie 01, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ciulamaua de pui se poate prepara in mai multe feluri: cu faina calita si supa de pui, cu lapte, cu carne fiarta ori prajita sau cu smantana. Sotul meu nu prea agreeaza carnea de pui fiarta asa ca eu aleg sa o rumenesc usor. Puteti folosi pulpe de pui dezosate sau piept, dupa preferinta. Daca doriti, puteti folosi si pulpe cu os dar timpul de gatire trebuie sa fie ceva mai mare ca sa aiba timp sa se patrunde. 
In ceea ce priveste smantana, mie imi place sa folosesc o smantana fermentata pentru a prepara ciulamaua de pui. Ii ofera un gust acrisor care mie imi place foarte mult.
In concluzie, vom pregati impreuna o ciulama de pui cu pulpe rumenite usor la tigaie si smantana. Nu-i ca la mama acasa, nici ca la bunica acasa. Este ca la mine acasa si este absolut delicioasa!



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta ciulama de pui:


- 700gr pulpe superioare de pui dezosate
- 200gr smantana fermentata
- 1 ceapa mare (sau doua mici)
- 1 lingura ulei
- 2 linguri cu varf de faina
- 2 pahare de apa
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare reteta ciulama de pui


Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Pulpele de pui le-am degresat putin ca sa nu ajunga prea multa grasime in ciulama apoi le-am taiat jumatati.
Cand ceapa a devenit transparenta, am adaugat si pulpele de pui in tigaie. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Am adaugat apoi doua pahare de apa, sare si piper si am lasat sa fiarba vreo 15 minute ca sa fie carnea complet fiarta.
In continuare, am pus faina intr-o farfurie adanca, am amestecat-o cu vreo 3 linguri de apa apoi am adaugat si smantana. Puteti amesteca direct smantana si faina fara sa mai adaugati apa dar mie mi se pare ca se amesteca mai bine daca pun si putina apa.
In amestecul de smantana si faina am mai pus cateva linguri din supa formata in tigaie, am amestecat si am turnat in tigaie peste carne si ceapa.
Am amestecat si am lasat ciulamaua de pui sa fiarba vreo 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Ciulamaua de pui se serveste calda, cu mamaliguta.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Foarte gustos, trebuie sa marturisesc ca eu nu o pregatesc asa pentru ca nu prea agreez faina in mancare, dar voi incerca si varianta ta, pare super delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :) Faina este un ingredient important la ciulamaua de pui pentru ca ingroasa sosul si contribuie si la gust. Daca nu o prajesti, nu are de ce sa nu-ti placa.

      Ștergere

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...