CIULAMA DE CIUPERCI

iunie 13, 2015


ENGLISH VERSION HERE

Daca va plac ciupercile, trebuie neaparat sa testati si ciulamaua de ciuperci (presupunand ca nu ati testat-o deja). Se prepara la fel ca ciulamaua de pui si este foarte, foarte gustoasa. Puteti folosi ciuperci proaspete sau congelate, dupa preferinta. Ciupercile congelate au avantajul ca, in cele mai multe cazuri, sunt deja taiate si ne ajuta sa terminam treaba mai repede.
Puteti prepara ciulama de ciuperci si in varianta de post, inlocuind smantana cu un lapte vegetal.
Ciulamaua de ciuperci este una dintre mancarurile noastre preferate si o prepar pentru ai mei destul de des. Desi baietii mei sunt carnovori inversunati, sunt innebuniti dupa ciulamaua de ciuperci si o mananca intotdeauna cu mare pofta, chiar daca nu contine carne :).


Ingrediente necesare pentru a prepara retete ciulama de ciuperci:


- 800gr ciuperci champignon
- 200gr smantana
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri cu varf de faina
- 1-2 cepe (in functie de marime)
- 1 pahar si jumatate de apa
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare reteta ciulama de ciuperci:


Pentru a prepara ciulamaua de ciuperci, am pregatit mai intai ciupercile. Le-am spalat, le-am tocat si le-am lasat pentru moment deoparte. Teoretic ciupercile nu se spala ci se sterg cu un prosop uscat ca sa nu se innegreasca. Eu prefer, totusi, sa le spal.
In continuare, am curatat ceapa, am spalat-o, am tocat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu 2 linguri de ulei.
Am calit ceapa, amestecand din cand in cand, pana a devenit usor transparenta, apoi am adaugat si ciupercile tocate.
Cand preparam ciulama de ciuperci, ciupercile nu trebuie gatite foarte mult, ci doar pana lasa apa.
Cand au inceput ciupercile sa lase apa, am adaugat un pahar si jumatate de apa, am asezonat cu sare si piper si am pregatit smantana. Am amestecat intr-o farfurie adanca faina cu aproximativ jumatate de ceasca de apa apoi am adaugat si smantana.
Puteti amesteca direct smantana cu faina daca vi se pare mai usor. Peste amestecul de smantana si faina am adaugat cateva linguri din sosul format in tigaie (ca sa nu se branzeasca), am amestecat si am turnat totul in tigaie.
Am tinut pe foc, amestecand destul de des, pana s-a ingrosat sosul.
Ciulamaua de ciuperci se serveste cu mamaliguta, la pranz sau la cina.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...