SALATA MEXICANA CU PASTE SI SUNCA

mai 16, 2015

Igrediente necesare pentru a prepara salata mexicana cu paste si sunca:

- 400gr amestec de legume mexicane (morcov, mazare, porumb, ardei)
- 1 conserva fasole rosie (masa neta 240gr)
- 1 ardei gras
- 2-3 rosii
- 300gr paste scurte
- 300gr sunca de praga

Pentru sosul de maioneza light aveti nevoie de:
- 1 cartof mediu fiert in coaja
- 1 galbenus de ou fiert tare
- 280gr iaurt ( 2 paharele )
- 1 lingura cu varf de mustar
- 2 linguri de ulei
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
Sosul de maioneza light il puteti inlocui cu maioneza amestecata cu iaurt.

Salata mexicana cu paste si sunca este o salata foarte satioasa care poate sa tina loc de pranz sau cina. In plus, este si usor de preparat. In ceea ce priveste legumele mexicane, gasiti diverse amestecuri, si conservate, si congelate, ambalate sau vrac, aveti de unde alege.
Daca sunteti in criza de timp, puteti prepara aceasta salata mexicana cu paste si sunca in mai putin de 20 de minute, folosind legume conservate si o maioneza din comert :)
Din ingredientele de mai sus am obtinut cam 4 portii.

Mod de preparare salata mexicana cu paste si sunca: 

Sa va povestesc mai intai cum am facut sosul de maioneza light. Am pus intr-un castron un cartof fiert in coaja ( curatat, evident ) si un galbenus de ou fiert tare si le-am zdrobit cu o furculita.
Am adaugat iaurtul, 2 linguri de ulei, 1 lingura cu varf de mustar si zeama de la jumatate de lamaie si am amestecat bine. In continuare, acest amestec se poate bune la blender sau se poate pasa prin sita.
Eu prefer cea de-a doua varianta pentru ca se paseaza mai bine. Dupa ce am trecut totul prin sita, am adaugat sare si piper si am mixat timp de 2-3 minute ca sa se omogenizeze. Mai multe imagini cu prepararea sosului de maioneza light gasisi aici Acest sos de maioneza este foarte simplu de preparat, dar trebuie sa aveti si timp sa asteptati sa fiarba cartoful si oul. Daca sunteti in criza de timp, puteti folosi un sos de maioneza din supermarket.
Sa trecem acum la pregatirea legumelor pentru salata. Am fiert in apa cu sare amestecul de legume mexicane, apoi le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca. In timp ce se raceau, am pus pastele la fiert (conform instructiunilor de pe ambalaj) si am pregatit celelalte legume si sunca de praga.
Am tocat rosiile cubulete, ardeiul fasii micute, fasolea rosie (din conserva) am scurs-o si am clatit-o putin, apoi le-am pus pe toate intr-un castron incapator. Feliile de sunca de praga le-am taiat mai intai pe jumatate, apoi fasii si le-am pus si pe ele in castron.
La sfarsit am adaugat si legumele mexicane care intre timp se racisera. Dupa ce au fiert pastele, le-am clatit cu apa rece, le-am scurs bine si le-am pus si pe ele la salata mexicana. Toate ingredientele erau acum pregatite si tot ce mai aveam de facut era sa amestec totul cu sosul de maioneza light.
Delicios! Salata mexicana cu paste si sunca a intrat in topul preferintelor noastre!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...