FURSECURI CONFETTI (CONFETTI COOKIES)

mai 31, 2015


ENGLICH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara fursecuri Confetti:

- 125gr unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 150gr zahar
- 250gr faina
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita de sare
- 150-170gr ornament mozaic / decor zahar (il gasiti sub diverse denumiri)

Delicioase, vesele si colorate, fursecurile Confetti sunt foarte potrivite pentru petrecerile copiilor, pentru Craciun sau pur si simplu pentru o surpriza de weekend. Cei mici vor fi incantati de aceste fursecuri care parca te cheama la joaca. In plus, se prepara foarte usor, cu ingrediente simple si la-ndemana.



Din ingredientele de mai sus am obtinut 32 de fursecuri si le-am copt in 2 tavi ( tava de la cuptor si inca una de 25/35cm).


Mod de preparare fursecuri Confetti: 


Am pus intr-un castron zaharul, cele doua oua, untul moale (la temperatura camerei) si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa.




Am adaugat apoi faina amestecata cu o lingurita de praf de copt si un varf de sare, mixand in acelasi timp. Aluatul pentru fursecuri nu trebuie sa fie fluida ca sa putem tavali fursecurile prin decor. Am acoperit apoi castronul cu aluat si l-am pus la frigider pentru aproximativ 40 de minute.
Dupa ce au trecut cele 40 de minute, am pornit cuptorul si am tapetat doua tavi cu hartie de copt. Ca sa nu ma lupt prea mult cu hartia de copt, am stropit mai intai tavile cu putina apa. In felul acesta hartia de copt este mai usor de asezat in tava. Am scos aluatul din frigider si m-am apucat de modelat fursecuri. Am luat aluat cu lingurita, am format o biluta (cu mana uda, ca sa fie mai usor), am tavalit-o pe toate partile prin decorul de zahar si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Si tot asa pana am umplut tava.
Fursecurile Confetti trebuie asezate la distanta cam de 2-3 cm unele de altele ca sa nu se uneasca in timpul coacerii. Am pus tava la cuptor pentru 10-12 minute, timp suficient sa se rumeneasca frumos.




Dupa ce am scos fursecurile Confetti din cuptor, le-am lasat sa stea vreo 5 minute si abia dupa aceea le-am scos din tava si le-am pus pe un gratar ca sa se raceasca. Imediat dupa coacere sunt foarte moi si se pot rupe daca incercati sa le desprindeti de pe hartia de copt.
Cu cea de-a doua tava am procedat exact la fel.
Vedeti, v-am spus ca se prepara foarte usor. Ca o joaca de copii :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...