CHILLI CON CARNE

mai 19, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara Chilli con carne:


- 500gr carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 2 ardei rosii (pot fi ardei grasi sau ardei iuti, sau unul din fiecare, dupa gust)
- 1 conserva fasole rosie (400gr)
- 1 conserva rosii cubulete (400gr)
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 lingurita boia iute (sau dupa gust)
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita chimen macinat
- sare si piper dupa gust

Mai aveti nevoie de orez pentru servit (optional)

Chilli con carne este un fel de mancare mexicana foarte picanta care se prepara cu carne tocata de vita, rosii, ardei iute si fasole rosie. In functie de cat de iute doriti sa iasa chilli-ul, puteti folosi doar ardei iute sau ardei gras rosu + ardei iute sau doar ardei gras rosu. Eu am pus in mancare doi ardei kapia si jumatate de lingurita de boia de ardei iute si nu am simtit nevoia de mai multa iuteala.

Mod de preparare Chilli con carne:


Carnea tocata de vita am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta fara ulei. In timpul prepararii termice se va topi grasimea pe care o contine si va fi de ajuns.
Cand carnea tocata si-a schimbat culoarea, am adaugat ceapa tocata marunt si ardeii taiati bucatele mici. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa a devenit transparenta.
Am adaugat apoi rosiile din conserva, pasta de tomate, jumatate de ceasca de apa si usturoiul zdrobit si am asezonat cu sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat si oregano.
Daca ati folosit ardei iute, va recomand sa puneti boiaua de ardei iute mai spre sfarsitul fierberii ca sa verificati daca mai este nevoie sau nu. Fasolea rosie am clatit-o putin, am scurs-o si am pus-o si pe ea la chilli.
Am lasat sa fiarba pana au fost gata toate legumele si a scazut putin sosul format.
Chilli con carne se serveste cu orez.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...