CARTOFI CROCANTI LA CUPTOR

mai 24, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofi crocanti la cuptor:

- 1.5kg cartofi
- 5 linguri malai
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita rasa de sare ( sau dupa gust )
- 2/3 lingurita boia de ardei iute ( sau dupa gust )
- 1 lingurita si jumatate de usturoi granulat
Daca nu ati testat pana acum acesti cartofi, va recomand cu caldura sa o faceti. Se pot servi ca garnitura, ca gustare sau ca fel de principal iar sotul meu spune ca merg foarte bine la bere :). Puteti folosi boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta.



Nu este necesar sa fierbeti cartofii ianinte si nici sa puneti apa in tava. Malaiul va forma o crusta la suprafata cartofilor si ii va proteja de uscare sau ardere. Trebuie insa sa aveti grija sa acoperiti cartofii uniform cu malai. Cartofii crocanti se pot coace intr-o tava antiaderenta sau, daca nu aveti, in orice alta tava tapetata cu hartie de copt.

Mod de preparare cartofi crocanti la cuptor:

Am curatat cartofii, i-am spalat apoi i-am taiat mai intai pe jumatate apoi fiecare jumatate am taiat-o in 2-4 felii, in functie de marimea cartofului. I-am facut mai maricei pentru ca ne place sa-i mancam cu mana :).




Dupa ce am taiat toti cartofii, i-am pus intr-un castron, am turnat uleiul peste ei si i-am amestecat cu mana ca sa fie unsi peste tot. In continuare, am amestecat malaiul cu sare, boia de ardei iute si usturoi granulat (in cantitatile indicate mai sus) si l-am turnat peste cartofii din castron.
Am agitat bine castronul astfel incat malaiul sa se imprastie si sa se lipeasca de cartofi. M-am oprit cand cartofii au fost acoperiti uniform. Nu amestecati cu mana sau alte ustensile de bucatarie. Am asezat apoi cartofii intr-o tava antiaderenta, intr-un singur strat. Daca nu aveti o tava antiaderenta, folositi ce aveti dar puneti hartie de copt.




Am pus apoi tava la cuptor pentru 45 de minute. Timpul de coacere poate sa difere si cel mai bine este sa-i verificati dupa vreo jumatate de ora: ii intepati cu o furculita si, daca furculita intra usor, inseamna ca sunt facuti.
 Sper ca v-am convins sa gatiti acesti cartofi crocanti la cuptor, deliciosi si foarte usor de preparat.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

11 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...