FURSECURI CU CIOCOLATA

aprilie 19, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara fursecuri cu ciocolata:

- 125gr unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 7 linguri de zahar (150gr)
- 8 linguri cu varf de faina (200gr)
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 150gr ciocolata amaruie (sau chipsuri de ciocolata)
Fursecurile cu ciocolata sunt extrem de simplu de preparat si absolut delicioase! Trebuie insa sa aveti grija sa nu le tineti prea mult in cuptor pentru ca se coc foarte repede.
Din ingredientele de mai sus am obtinut 24 de fursecuri si am folosit 2 tavi pentru a le coace (tava de la cuptor si inca o tava de 25/35)

Mod de preparare fursecuri cu ciocolata:

Intai de toate am taiat ciocolata bucatele, ca sa o am pregatita (un patratel de ciocolata trebuie impartit cam in 6-8 bucati, in functie de marimea lui). Ciocolata se taie mai usor daca este la temperatura camerei dar, dupa ce o maruntiti, trebuie tinuta la frigider pana ii vine randul sa o puneti in aluat. Daca folositi chipsuri de ciocolata scapati de aceasta etapa.
Pentru a prepara aluatul pentru fursecuri am pus intr-un castron untul moale, cele doua oua, zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am amestecat faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare si am adaugat-o peste ingredientele din castron.
Am mixat pana s-a omogenizat apoi am lasat mixerul deoparte, am adaugat bucatelele de ciocolata (scoase din frigider) si am amestecat cu lingura. Aluatul astfel preparat l-am pus la frigider pentru 30 de minute.
Inainte de a scoate aluatul din frigider am pornit cuptorul ca sa aiba timp sa se incalzeasca si am tapetat tavile cu hartie de copt. Hartia de copt o veti aseza mai usor daca o umeziti putin. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, am pus in tava tapetata cu hartie de copt gramajoare de aluat folosind o lingurita (cate o lingurita plina).
Gramajoarele de aluat trebuie sa fie la distanta de vreo 2-3 cm unele de altele ca sa nu se uneasca la cuptor. Am pus apoi tava in cuptorul incins pentru aproximativ 11-12 minute. Fursecurile cu ciocolata sunt gata cand au prins o culoare maronie pe margini. Dupa ce scoateti tava din cuptor, lasati fursecurile cu ciocolata sa stea vreo 5 minute si abia apoi le desprindeti de pe hartia de copt. Imediat dupa coacere sunt foarte moi dar se mai intaresc in cateva minute si le puteti desprinde fara probleme.
Noua ne plac foarte mult fursecurile cu ciocolata si sunt sigura ca va plac si voua.
Asa ca spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...