PIZZA CAPRICIOSA

martie 12, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara pizza capriciosa:

Pentru blat:
- 500gr faina
- 1 pliculet drojdie uscata (7gr)
- 250mp apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei
Pentru sos:
- 3 lingurite pasta de tomate
- 3/4 cana apa
- 1 lingurita rasa oregano
- sare si piper dupa gust
Pentru topping:
- 3 felii mari de sunca de praga
- 200gr cascaval
- 120-150gr masline negre rondele
- 4 ciuperci
- 2 rosii
De cate ori ii intreb pe ai mei ce fel de pizza vor, raspunsul este acelasi: pizza cu ton. Asa ca, de data asta nu i-am mai intrebat si le-am facut o Capriciosa. Si sa nu va imaginati ca au refuzat-o. Dimpotriva, a disparut din farfurii in cateva minute.
Ingredientele de mai sus sunt pentru 2 tavi cu dimensiunea de 25/35cm.

Mod de preparare pizza capriciosa: 

Am preparat mai intai aluatul pentru blatul de pizza. Am amestecat intr-un castron apa calduta cu ulei, zahar si sare si, separat, am amestecat faina cu drojdia. Aveti grija la temperatura apei: trebuie sa fie calduta, nu fierbinte. Daca aveti nevoie de o descriere detaliata si imagini suplimentare in legatura cu prepararea blatului de pizza, le gasiti aici.
Mai departe, am turnat faina amestecata cu drojdie in castronul cu apa, amestecand in acelasi timp. Am amestecat cu lingura de lemn cat s-a putut, apoi am inceput sa framant aluatul cu mana pana a devenit elastic si nelipicios. L-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut, la caldura, pentru aproximativ 45 de minute.
In timp ce aluatul crestea cumintel, eu am pregatit sosul si toppingul. Pentru sos, am amestecat 3 lingurite pasta de tomate cu 3/4 cana da apa, sare, piper si o lingurita rasa de oregano. In loc de oregano, puteti folosi cimbru. Am dat cascavalul pe razatoarea mare, sunca am taiat-o patratele, ciupercile feliute iar rosia rondele (o rosie disparuse intre timp...). Maslinele erau rondele, asa ca nu mai aveam ce sa le fac.
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in 2 parti egale, am presarat suprafata de lucru cu putina faina si, din fiecare bucata de aluat, am intins cate o foaie groasa cam de jumatate de centimetru, poate chiar ceva mai subtire. Am asezat foaia de aluat in tava, am intepat-o din loc in loc cu furculia si am uns-o cu jumatate din cantitatea de sos. Daca nu aveti o tava antiaderenta, ar fi bine sa o ungeti cu putin ulei. In continuare, am asezat pe blatul de pizza jumatate din cantitatea de sunca, cascaval ras, ciuperci, masline si, la sfarsit, rondele de rosii.
Am bagat tava in cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute. In timp ce prima pizza era la cuptor, am pregatit-o pe cea de-a doua.
Am avut o tava cu rosii si una fara rosii, ambele delicioase!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

3 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...