CARTOFI CU CIUPERCI LA CUPTOR

martie 11, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara cartofi cu ciuperci la cuptor (6 portii):


- 2kg cartofi
- 1kg ciuperci champignon
- 3-4 linguri ulei
- 1 pahar cu apa
- 2 lingurite usturoi granulat
- sare dupa gust

Mod de preparare cartofi cu ciuperci la cuptor:


Mai intai, cateva precizari privind modul de preparare. Ciupercile nu ridica absolut nici o problema, dar este mai complicat cu cartofii, care pot iesi prea moi sau prea tari. Cartofii se pot fierbe pe jumatate inainte de a se pune la cuptor cu ciupercile. Mie nu-mi place cum ies preparati astfel, pentru ca, desi ii tin si la cuptor, mi se pare ca predomina gustul de cartof fiert. Am incercat si sa-i pun direct la cuptor, fara sa-i mai fierb, dar trebuie sa folosesc mult mai mult ulei ca sa nu iasa prea tari si prea uscati.
Asa ca am gasit o solutie de mijloc: adaug in tava si un pahar cu apa si, in acest fel, cartofii ies moi de ti se topesc in gura dar, in acelasi timp, se si rumenesc. Daca doriti sa preparati cantitati mai mici, veti pune mai putina apa.
Acum haideti sa si detaliez modul de preparare. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat bucati ceva mai mari. Am turnat un pahar cu apa in tava, am asezat cartofii si am presarat peste ei sare, o lingurita de usturoi granulat si 3 linguri mari de ulei.
 In continuare, am spalat ciupercile, pe cele mititele le-am lasat intregi, iar pe cele mai mari le-am taiat in 2 sau 4 bucati. Am folosit inclusiv cotoarele. Am asezat ciupercile peste cartofi si am presarat si peste ele putina sare si cea de-a doua lingurita cu usturoi granulat. Am bagat tava astfel aranjata la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.
Dupa jumatate de ora, am scos tava si am amestecat cartofii si ciupercile, ca sa se coaca uniform. Am pus tava la loc in cuptor si am mai tinut-o inca 45 de minute, timp in care am mai amestecat in ea de doua ori. Nici prea des nu este bine sa amestecam, pentru ca se farama cartofii. Tin sa va atrag atentia ca la mine a fost tava plina si ca, din acest motiv, a stat destul de mult la cuptor. Daca pregatiti o cantitate mai mica, se va face mai repede.
Cartofii cu ciuperci la cuptor reprezinta o optiune excelenta pentru zilele de post, fiind foarte gustosi si satiosi. Baietii mei insa, carnovori convinsi, servesc acest preparat pe post de garnitura la friptura.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...