PRAJITURA CU LAMAIE SI GLAZURA DE CIOCOLATA ALBA

februarie 23, 2015

EASY LEMON BARS

Ingrediente necesare pentru a prepara prajitura cu lamaie si glazura de ciocolata alba:

- 250ml suc de lamaie (am folosit 4 lamai)
- 100ml lapte
- 100gr unt
- 4 oua mari (sau 5 daca sunt mai mici)
- 200gr faina (1 pahar)
- 300gr zahar (1 pahar)
- 1/2 praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite esenta de lamaie (sau coaja de la 1 lamaie)
Pentru glazura de ciocolata
- 150gr ciocolata alba
- 100ml lapte
- 1 lingurita unt
Este o prajitura dulce-acrisoara foarte usor de preparat. Pentru sucul de lamaie eu am folosit 4 lamai, dar cantitatea de suc obtinuta poate sa difere in functie de marimea lamailor. Daca nu aveti suficient suc, puteti suplimenta cantitatea de lapte.
Am folosit o tava cu dimensiunea 25/35cm.

Mod de preparare prajitura cu lamaie si glazura de ciocolata alba:

Primul lucru pe care il fac eu cand ma apuc de prajituri este sa asez hartia de copt in tava, ca sa fie pregatita. Cuptorul l-am pornit cand am terminat de mixat untul, zaharul si ouale, ca sa aiba timp sa se incalzeasca.
Am pus intr-un castron untul moale, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. M-am inarmat cu mixerul si le-am batut pana s-au transformat intr-o compozitie cremoasa. Am adaugat sucul de lamaie, laptele si esenta de lamaie si am mai mixat un pic.
Vreau sa va spun ca in acest moment amestecul nostru miroase foaaarte tare a lamaie, dar nu trebuie sa va panicati. Dupa doar 10 minute de stat la cuptor toata casa mirosea a prajitura delicioasa ! In continuare am amestecat faina cu praful de copt si putina sare si am cernut-o peste amestecul de mai sus. Am mai mixat putin ca sa se incorporeze si faina si apoi am trecut la albusuri.
Am spalat mai intai mixerul (nu e bine sa aiba grasime pe el) si am batut albusurile pana s-au intarit. Le-am adaugat apoi peste celelalte ingrediente si am amestecat usor de jos in sus, cu lingura de aceasta data. Am turnat aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt si am pus-o la cuptor pentru 30 de minute.
Cat timp a stat prajitura la cuptor, eu am pregatit glazura. Am pus intr-o craticioara ciocolata, o lingurita de unt si laptele si le-am tinut la bain-marie pana s-a topit ciocolata. Cand a fost gata prajiturica mea, am lasat-o sa se raceasca putin si apoi am glazurat-o cu ciocolata alba. Ca sa pot sa o tai, trebuia sa astept sa se intareasca si glazura cat de cat dar, cum nu mai aveam rabdare, am bagat prajitura la frigider pentru vreo 20 de minute.
Un adevarat deliciu dulce-acrisor si, in plus, cu ciocolata!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

4 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...