CLATITE GRATINATE CU PUI SI CIUPERCI

februarie 16, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara clatite gratinate cu pui si ciuperci:

- 1 piept pui (5-600gr)
- 600gr ciuperci
- 150gr cascaval
- 2 oua
- 1 pahar+3 linguri smantana
- 1 lingurita faina (optional)
- 1 ceapa
- 3-4 catei usturoi
- marar
- sare, piper
- 1 lingura ulei
Pentru clatite (am obtinut 13 clatite):
- 3 oua
- 1 pahar +1/2 lapte (450-500ml)
- 1 pahar plin faina (200gr)
- putin ulei pentru uns tigaia


Mod de preparare clatite gratinate cu pui si ciuperci:

Daca nu ati testat pana acum clatitele gratinate cu pui si ciuperci, vi le recomand cu caldura. Sunt de-a dreptul delicioase!
Pentru umplutura intentionam sa folosesc carne tocata din piept de pui dar nu am gasit. M-am resemnat si am folosit un piept de pui pe care l-am feliat si l-am rumenit putin pe ambele parti, l-am condimentat cu sare si piper si l-am lasat sa se raceasca. In timp ce puiul se prajea, am spalat si am tocat ciupercile, ca sa le am la indemana, cand le vine randul.
Am curatat ceapa, am tocat-o marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Cand ceapa a devenit usor transparenta am adaugat si ciupercile tocate. Am mai adaugat sare si piper si am lasat acest amestec pe foc cat sa scada apa lasata de ciuperci. Dupa aceea am amestecat totul cu 3 linguri de smantana, am adaugat usturoiul pisat si am lasat sa fiarba vreo 6-7 minute. Daca vi se pare ca amestecul este prea apos, puteti adauga si o lingurita de faina, ca sa se mai lege un pic. Eu pregatisem si faina, dar pana la urma n-am mai pus-o. Dupa ce am oprit focul am pus si putin marar tocat. 
M-am apucat apoi de clatite. Vreau sa va spun ca a fost prima data cand am masurat cantitatile. De obicei le fac “din ochi”, incep cu 3-4 oua si un pahar de lapte si, dupa aceea, adaug cand faina, cand lapte pana ajunge la consistenta dorita (adica mai groasa, ca sa nu se lipeasca). Revenind la clatitele noastre, am batut ouale, am adaugat laptele apoi faina cernuta si am mixat ca sa se omogenizeze.
Am luat apoi o tigaie antiaderenta, am uns-o cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si am pus cam un polonic (nu tocmai plin) de aluat. Am lasat clatita sa se rumeneasca pe o parte si, cand au inceput sa i se desprinda marginile, am intors-o cu mana. Adica am luat-o frumos cu 2 degetele si am intors-o pe partea cealalta pentru ca altfel nu prea reusesc... Dupa 2 clatite mai puneam in tigaie cateva picaturi de ulei ca sa nu iasa prea uscate. 
Am pus clatita pe o farfurie si in mijlocul ei o lingura mare (era cea de lemn) de umplutura. Am indoit un pic capetele de sus si de jos ale clatitei apoi am rulat-o si am asezat-o in tava. Am procedat la fel cu celelalte 12. Daca nu aveti o tava antiaderenta ar fi bine sa folositi hartie de copt. 
Mai aveam de pregatit doar “sosul”. Am dat cascavalul pe razatoarea mare si l-am amestecat cu cele 2 oua batute si un pahar de smantana. Am adaugat sare si piper si apoi am turnat intregul amestec peste clatite. Am pus tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Daca va raman le acoperiti si le puneti la frigider iar a doua zi le incalziti putin si sunt foarte bune.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...