CE GATIM CAND NU AVEM TIMP

februarie 14, 2015

De multe ori seara, cand ajung acasa, nu prea mai am timp sa gatesc. Este adevarat ca in weekend gatesc mai mult, pentru mai multe zile, dar, oricum ar fi, tot nu ajunge pentru toata saptamana. Ce-i de facut? Incerc sa nu apelez prea des la mezeluri si conserve pentru ca nu sunt bune nici pentru noi, cei mari, de copii ce sa mai vorbesc.
O solutie la indemana este salata dar, in sezonul rece, merge mai bine o mancare calda, nu ? Exista cateva alimente care se prepara repede gen paste sau orez pe care le putem combina in diferite feluri cu legume, carne, sosuri. Preferatele mele raman, insa, legumele congelate. Se gasesc si ambalate si vrac, simple sau diverse amestecuri pentru supe, ciorbe etc si se prepara imediat. Cele vrac sunt mai ieftine si au avantajul ca le putem combina dupa plac.
Cea mai rapida mancare posibila : legume congelate la tigaie si carne fripta la tigaie (teflonata). In reteta din imagine am folosit Legume la tigaie cu condimente orientale de la Hortex – 400gr. Avem legume, avem carne, putin ulei si este gata in aproximativ 15 minute. Este foarte usor sa pui intr-o tigaie o lingura de ulei si sa adaugi legumele congelate (fara sa fie dezghetate in prealabil) si alaturi, in alta tigaie, sa pui cateva bucati de carne la fript. Dureaza mai mult spalatul vaselor.
Pentru supa, se pun legumele congelate la fiert in apa cu sare si, dupa cateva minute, se adauga si niste piept de pui taiat bucatele. Daca vrem sa iasa ciorba, ii mai punem niste bors. Daca vrem o tocanita, punem mai putina apa si vreo 2 linguri de pasta de tomate si tocanita-i gata!
Un alt preparat rapid care noua ne place foarte mult: spaghete cu ton. Pun spaghetele la fiert si alaturi prepar sosul : o conserva de ton maruntit in ulei, 5-6 catei de usturoi, 2-3 linguri pasta de tomate, 1 pahar si jumatate de apa, sare, piper si 2 frunze de dafin, las sa fiarba un pic si cand sunt gata si spaghetele le amestec. Simplu si delicios! Cateva retete de paste gasiti aici.
Si unele tocanite se prepara destul de repede si sunt o optiune pentru zilele cand nu avem timp. Putem prepara pui cu smantana si ciuperci, pui cu masline, ostropel oltenesc sau tochitura cu pui.
Daca mai aveti si alte idei v-as fi recunoscatoare daca mi le-ati spune si mie pentru ca , avand trei barbati in casa, sunt nevoita sa gatesc des si mult. Si bineinteles ca sunt intr-o permanenta criza de timp.
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...